– Seagate kjøper OCZ for én milliard dollar

Kjøpet kan være gjennomført, ifølge kilder.

Ryktene om et OCZ-oppkjøp får nå mer kjøtt på beina. Den velkjente SSD-produsenten OCZ har angivelig blitt solgt til den gigantiske harddiskprodusenten Seagate.

Ifølge BrightSideofNews.coms kilder skal Seagate ha punget ut med én milliard dollar for selskapet, som nylig ble vurdert til en verdi av 300 millioner dollar.

Slitsomt halvår

Seagate har sammen med hovedmotstanderen Western Digital slitt det siste halve året. Begge selskapene ble rammet hardt av flomkatastrofen i Thailand, og mange harddiskfabrikker ble ødelagt av de enorme vannmengdene.

Siden den gang har harddisker blitt stadig dyrere, mens prisene på SSD-er bare har sunket. Seagate har imidlertid fortsatt å satse hardt på harddisker, og deres forsøk på SSD-er endte opp i at de måtte trekke tilbake store deler av produktene sine.

Med deres angivelige oppkjøp av OCZ kan alt dette snu. OCZ har hatt en enorm vekst de siste årene, og har vokst fra å være en DRAM-produsent med en årlig inntekt på omtrent 150 millioner dollar, til å være et av verdens største SSD-produsenter med inntekter på over 700 millioner dollar i året.

Sammenslåingen av disse to kjempene kan få store følger for resten av markedet.

Ingen kommentar

Vi har vært i kontakt med OCZ, men de ønsket ikke å kommentere ryktene. Begge selskapene holder kortene tett inntil brystet, og vil antageligvis gjøre det helt til avtalen er i boks.

Vi oppdaterer saken så fort ny informasjon dukker opp.

Les også: Harddisker vil være mangelvare i to år til

(Kilde: Brightsideofnews)

Les også
Oppkjøpsrykter sender aksjekursen til OCZ i taket
Les også
Gjør MacBooken din fire ganger raskere
Les også
Harddiskgigant satser mer på SSD
Les også
– Harddiskprisene vil forbli høye
annonse