Til hovedinnhold

Adobe lanserer Elements 11

Menigmanns program for redigering av bilder og video.

Adobe lanserte i dag nye versjoner av Premiere Elements og Photoshop Elements. Programmene, som er ment for å redigere henholdvis video og stillbilder, får versjonesnummer 11 og er som før tiltenkt hverdagsbrukerne som har behov for et enkelt og greit program for slikt. I senere år har imidlertid Adobe fått konkurranse fra produkter fra ganske mange ulike aktører i denne nisjen, og Elements-programmene er derfor atskillig mer avanserte nå enn de var for kun få år siden.

Ekspertmodus i Photoshop Elements 11.Foto: Adobe

I følge en pressemelding skal begge programmene nå ha fått et fullstendig omarbeidet brukergrensesnitt, mens de i bakgrunnen skal ha akkurat samme "motor" som de proffe versjonene av nesten samme navn. Avhengig av hva du skal gjøre og hvor mye du kan, kan du nå velge mellom tre ulike måter å utføre de samme oppgavene på: Et hurtigmodus, et ekspertmodus og et veiledet modus. Ulike former for redigering kan dermed gjøres enkelt og intuitivt, som for eksempel tilt/skift, lysavfall i hjørner, gjøre bilder hi-key eller lo-key, og så videre.

Photoshop Elements 11.Foto: Adobe

Bilder kan også nå organiseres basert på mennesker, steder (vha Google Maps) eller hendelser.

Nye filtre er også introdusert, og Photoshop Elements skal nå fungere opp mot Facebook, YouTube, Vimeo, etc enda bedre enn før, uten at Adobe går nærmere inn på nøyaktig hvordan.

Premiere Elements skal ha fått mange av de samme oppdateringene i grensesnitt som Photoshop Elements har fått, og skal også ha fptt nye effekter, overganger, menyer og muligheter for lydeffekter enn før.

Smartfix-funksjonen i Photoshop Elements 11.Foto: Adobe

Pris i USA er $100 per program, eller $80 dersom du vil oppgradere en tidligere versjon. Vil du ha dem begge to kan du få en samlepakke for $150. I Norge koster samlepakken kr 1547 dersom du ikke oppgraderer fra en tidligere versjon, eller kr 1297 dersom du gjør det. Hver for seg koster programmene kr 1047 for fullversjon, eller kr 859 for oppgradering.

Veiledet modus.Foto: Adobe
Hurtigmodus.Foto: Adobe
annonse