Netcom-butikkene tomme for iPhone

Har ikke fått leveranser i hele juni.

I Netcom-butikker over hele landet er lagrene tømt for iPhone-telefoner. Samtidig har Netcoms nettbutikk kampanje der de selger Apples toppmodell for 3900 kroner.

Netcom-butikkene, som drives av franchisetagere, men er heleid av Netcom, har ikke fått iPhone-leveranser siden mai. Nå er det tomt på lager hos så godt som alle butikkene.

Ifølge pressetalsmann Anders Bigseth i Netcom skyldes lagertømmingen en ”teknisk begrensning” som følge av utprøving og testing av nytt salgssystem. Bigseth sier butikkene har hatt iPhone tilgjengelig til tross for at de tradisjonelle leveransene har uteblitt.

– Men det har ikke vært full stopp, altså. Det har hele tiden vært mulig å kjøpe iPhone via kundesenteret og i nettbutikken, sier Bigseth til Mobilen.no.

Forhandler med Apple

Bigseth bekrefter at Netcom for tiden er i samtaler med Apple om en ny forhandleravtale. Han avviser imidlertid bestemt at lagertømmingen skyldes at man har villet prøve ut hvordan salget går uten iPhone i sortimentet.

Bigseth vil ikke kommentere om Apples konkurrenter har økt sitt salg i perioden uten Apple-telefoner i butikk før Netcom slipper sin månedlige salgsstatistikk om få dager.

Det er en kjent sak at mobilforhandlerne er misfornøyde med vilkårene de får av Apple. Apple kjører et strengt regime og bestemmer alt fra annonsetekster til prisen ut til kundene. Apple har også blitt kritisert for at forhandlerne sitter igjen med for lite etter å ha solgt deres produkter.

På mandag er det ventet at Netcom-butikkene vil få nye leveranse av iPhone-telefoner. Da skal det igjen være både iPhone 5 og iPhone 4S i hyllene.

Les mer: Apple nekter forhandlerne å si at noe er galt med iPhone >>

Les også
– iPhone er den dårligste telefonen vi har hatt
Les også
Stor interesse for 4G-mobiler
Les også
NetCom og iPhone 5? Glem 4G i byen
Les også
EU etterforsker Apple
Les også
– Stadig flere kjøper Sony-mobiler
annonse