Til hovedinnhold

Helt ny Nexus 7 fra Google og Asus

Det offisielle nettbrettet blir kraftig oppgradert.

Skjermdump/Youtube/Google
Nye Nexus 7 selges i USA fra 30. juli. Flere land vil følge etter den tid, men det er foreløpig ukjent når den kommer til Norge.Foto: Google

Google og Asus lanserte første utgave av nettbrettet Nexus 7 i fjor. Nå er oppfølgeren her – og den byr på mer av alt.

Vel, det er kanskje ikke helt presist. Den nye Nexus-en har nemlig blitt hele 50 gram lettere, og veier nå bare 290 gram. Den har også blitt seks millimeter smalere.

Den sju tommer store skjermen hadde en oppløsning på 1280 x 720 piksler, men er nå oppgradert til 1920 x 1200 piksler, noe som gir en svært respektabel punkttetthet på 323 punkter per tomme.

Kommer med ny Android

Nye Nexus 7 vil bli tilgjengelig med Android 4.3 fra første øyeblikk. Det betyr at hver bruker får sin egen konto og sin egen del av lagringsplassen. Egne innstillinger per konto får du også.

Les alt om nye Android 4.3

Det er fortsatt Asus som produserer nettbrettet, og dermed håper vi at den nye Nexusen raskt vil bli tilgjengelig her i Norge, der Nexus 7 selges fra før.

Bort med Nvidia, inn med Qualcomm

Forrige generasjon hadde maskinvare fra Nvidia, og var ikke tilgjengelig stltte for SIM-kort i starten. SIM-støtten kom til underveis, men nå er også Tegra 3-maskinvaren fra Nvidia byttet ut.

Her får du en systembrikke fra Qualcomm, nemlig Snapdragon S4 Pro. Denne firekjerners systembrikken er fra forrige generasjon, men var det heftigste på markedet frem til HTC og Samsung slapp telefoner bygget på Snapdragon 600-plattformen.

Mengden minne er doblet fra 1 GB RAM, til 2 GB.

Brettet vil bli tilgjengelig med 4G, såvel som rask 3G-tilkobling og EDGE.

Kommer med HDMI-utgang

En nyhet i denne versjonen av Nexus 7 er en egen kompakt HDMI-utgang, slik at du kan koble nettbrettet rett i storskjermen. I tillegg vil brettet støtte Google Cast.

Her finner du Googles informasjon om nye Nexus 7

Les også: Google går i strupen på Apples AirPlay

Under ser du Googles egen skrytevideo for det nye nettbrettet.

annonse