Til hovedinnhold

Apple-hacking kan forsinke iOS 7

Et sikkerhetsproblem i utviklersidene til Apple kan føre til forsinkelser.

Det er nå to uker siden Apples utviklersider ble hacket. Nå ser det ut til at det kan føre til forsinkelser for Apples iOS 7 beta 4 for utviklere. Det er nærliggende å tro at dette videre kan føre til forsinkelser for hele iOS 7, eller at det må tas snarveier.

– Ingen onde hensikter

Apple mente de var utsatt for et angrep da de en uke etter hackingen gikk ut med informasjon om saken, men det har vist seg at det var snakk om en tyrkisk sikkerhetsforsker bosatt i London som fant et sikkerhetshull og informerte Apple om dette. Det var The Next Web som først skrev en sak fra sikkerhetsforskeren Ibrahim Balics side, etter at han selv skrev følgende på Twitter:

sitat""Apple!! This is definitely not an hack attack !!! I am not an hacker, I do security research""

Balic la også ut en video på YouTube som forklarte situasjonen, men denne er nå fjernet fordi den avslørte noen hemmeligheter som forskeren mente var nødvendig å avsløre for å overbevise Apple.

Apple har senere skrevet at de driver med en komplett overhaling av utviklersystemene. De både oppdaterer serverprogramvare og bygger hele databasen på nytt.

– Vi beklager de betydelige ulempene nedetiden har forårsaket, og vi forventer å ha utviklernettsidene oppe igjen snart, står det i Apples offisielle uttalelse.

Les også: Slik er iOS 7 »

(Kilde: knowyourmobile.com)

annonse