Til hovedinnhold

– Get er til salgs for 1 milliard euro

Kabelselskapet skal under hammeren, hevder kilder.

Get

Tre sentrale kilder hevder at eierne av norske Get vil selge selskapet, skriver nyhetsbyrået Reuters. Salgssummen kan ende på en milliard euro eller mer, som skal håndtere et eventuelt salg, og det blir trolig Goldman Shachs som skal håndtere salget.

I 2007 ble Get kjøpt av Quadrangle og Goldman Sachs Capital Partners for 5,7 milliarder kroner. Med dagens kurs kan et nytt salg på en milliard euro bety at verdien til Get har steget med rundt to milliarder kroner på fem år.

Blant potensielle kjøpere stikker den tidligere eieren UPC frem som en sannsynlig kandidat. Dette til tross for at UPC solgte alle sine eierandeler i kabelselskapet så tidlig som i 2005. Mye har imidlertid skjedd de siste syv årene. Get har blant annet oppgradert egen infrastruktur og gått over til digitale sendinger, skriver bransjenettstedet Inside Telecom.

Foreløpig er det bare snakk om rykter, og de involverte partene vil fortsatt ikke uttale seg om saken:

– Vi kommenterer aldri sånne ting. Hvis det er noen som skal kommentere denne saken, så må det bli eierne, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby i Get til Inside Telecom.

Get har nærmere en million kunder.

(Kilde: Reuters, via Inside Telecom (abonnement))

annonse