Nyhet

Android 4.3 kan lastes ned

Dersom du har en forholdsvis ny Google-telefon, kan du laste ned den splitter nye Android-versjonen.

Android 4.3, som ble lansert i går kveld norsk tid, er nå tilgjengelig for Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 og Nexus 10. Men ikke som en offisiell oppdatering, men kun som et såkalt "image".

Det betyr at du på egen risiko kan slette alt på enheten din, og bruke Googles utviklerverktøy for å installere versjonen. Du må "flashe" telefonen, som det heter.

Slik gjøres det

Det du trenger er programmet ADB som følger med når du laster ned utviklerverktøypakken Android SDK. Du trenger også "image"-filen for Android 4.3, som du finner her i en pakke sammen med verktøy for selve flashingen.

For å bruke ADB, starter du en kommandolinje (terminal) og går til mappen hvor Android-utvikler-verktøyene er installert. Du finner ADB i mappen "platform tools". Start med kommandoen "adb start-server". Dersom du har Linux eller Mac OS skriver du "sudo adb start-server". Deretter skriver du "adb devices" for å sjekke om mobilen er tilkoblet.

Her må du få kontakt med telefonen din, og starte telefonen i fastboot ved å skrive adb reboot-bootloader. Videre må du gå inn i mappen der du har pakket ut Android 4.3-imaget og de andre filene og kjøre flash-programmet flash-all.bat for Windows eller flash-all.sh for Linux. Du skriver altså "flash-all.bat" hvis du bruker Windows eller "sudo ./flash-all.sh" hvis du bruker Linux.

Les også vår guide til å roote Android-mobiler »

Eller du kan vente litt til...

Dersom dette ikke høres så veldig fristende ut, kan vi trøste deg med at det helt sikkert ganske snart kommer en såkalt "over-the-air"-oppdatering, som rett og slett dukker opp på mobilskjermen din og spør om du vil installere Android 4.3. Dette innebærer langt mindre risiko.

Les også
Slik får du Android 4.3 på Nexus-en din
Les også
Google har lansert Android 4.3
Les også
Android 4.3 har lekket
Les også
Nå får du Nexus 4 i hvitt
Les også
– Google lanserer smartklokke i morgen
Les også
LG Nexus 4: LG Nexus 4 er Android slik skaperne vil ha det
annonse