Til hovedinnhold

Her er tre fine spillmaskiner fra IT-messen i Taiwan

Vi fant tre maskiner du bør sjekke.

Hardware/Taipei: Vi har allerede tatt en nærmere kikk på noen få av ultrabookene som dukket opp på årets Computex-messe, men det er naturligvis ikke bare smått som er hot.

Noen ønsker seg jo bærbare med så mye muskler som mulig, og da er som regel stikkordet spill. Her har vi allerede fått med oss Asus ROG G750 med 4. generasjon Intel Core i7 (Haswell) og Nvidia GeForce GTX 770M grafikk, men på Computex var det mer spillbærbart å spore.

Vi har blinket oss ut tre gamingmodeller som kan være verd å holde et øye med.

MSI GS70 Stealth

Stor og kraftig, men tynn og lett.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Micro-Star International dro teppet av en rekke gamingbærbare på årets Computex, deriblant toppmodellen med det beskjedne navnet MSI GT70 Dragon Edition 2. Det har den nye Intel Core i7-prosessoren, Nvidia GeForce GTX 780M eller 770M grafikk og kan leveres med tre mSATA SSD-er i RAID, og burde således gi godt med konkurranse til den nevnte Asusen.

Likevel var det uten tvil 17-tommeren MSI GS70 Stealth som fanget vår oppmerksomhet. Det spesielle med denne spillmaskinen er uten tvil størrelsen, eller kanskje rettere sagt tykkelsen. For mens de fleste bærbare med muskler svulmer opp for å få plass til komponenter og kjøleløsninger, har MSI gått for en spesielt tynn linje på denne datamaskinen.

GS70 Stealth har en oppgitt tykkelse på kun 2,18 centimeter, og vekten skal ligge på 2,6 kilogram. Med en «Haswell» Intel Core i7 og Nvidia GeForce GTX 765M innabords, skal det bli interessant å se hvor godt den vil takle varmeutviklingen som kommer under heftige belastninger.

En såpass tynn 17-tommer vil av naturlige grunner også ha en utfordring når det kommer til avstiving av karosseriet. Modellen vi fikk tafse på var en liten skuffelse der, for basen føltes myk og svak, mens lokket hadde fleksibiliteten til en gymnast. I dette tilfellet er ikke det noe positivt, men så var det også en prototype vi hadde mellom hendene. Vi skal pent vente på den ferdige versjonen før vi kommer med noen dom på det punktet.

Av andre egenskaper kan vi nevne SSD-er i RAID og baklyst tastatur fra SteelSeries. Skjermen er av den matte typen og har 1920 x 1080 piksler.

MSI GS70 Stealth blir forhåpentligvis å finne i butikkene i høst.

Clevo W230ST

Full-HD spillmaskin på kun 13,3 tommer.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Navnet Clevo er nok ikke umiddelbart gjenkjennelig for en del av våre lesere, men dette er altså en av disse produsentene som normalt sett lager datamaskiner eller -deler som brukes av mer kjente PC-merkene. I tillegg til å være en slik OEM (original equipment manufacturer)-produsent i bærbarsegmentet, har Clevo også sine egne modeller, samt kabinetter som selges rundt om i verden. Her i Norge står Clevo bak spillmaskinene til Multicom, da under navnene Kunshan og Xishan.

En av de mindre maskinene Clevo viste frem var W230ST. Denne spillmodellen har en 13,3-tommers skjerm og kan utstyres med en skjerm i Full HD, altså 1920 x 1080 piksler.

Med ett blikk på datamaskinens profil blir det likevel klart at dette ikke er 13-tommer med fokus på portabilitet. Nei, her er det kreftene som har havnet øverst på prioriteringslista, og rundt to kilogram tunge W230ST kan skryte av å være bestykket med 4. generasjon Intel Core i7 og Nvidia GeForce GTX 765M grafikk. Datamaskinen har også baklyst tastatur og 802.11ac trådløst nettverk.

Clevo P375SM

Når ett skjermkort ikke er nok.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Clevo har bærbare datamaskiner i en rekke pris- og størrelsesklasser, og hadde slett ikke latt de største kanonene være igjen hjemme på verkstedet. Med på lasset var blant annet P375SM, en slepbar modell som etter alt å dømme vil kunne ta opp kampen med siste generasjon Alienware-maskineri.

Her snakker vi om en Full HD 17,3-tommer med nok luftemuligheter for Extreme Edition av Intels Core i7-prosessor, samt ett eller to grafikkort. Det er ingen pinglekort heller, både AMD Radeon HD 8970M og Nvidia GTX 780M i skal kunne kjøres i tospann.

Videre har dette småstore beistet Sound Blaster X-Fi lydkort, baklyst tastatur og bremselys. P375SM kan også settes opp med SSD-er i RAID.

De to Clevo-maskinene vil etter det vi vet komme på markedet i løpet av sommeren.

Ble disse bærbare maskinene for store?
Sjekk ut disse tre småtassene >>>

annonse