Til hovedinnhold

Er dette Iphone-abonnementene?

For det siste døgnet har det dukket opp en oversikt på nettsidene til svenske Telia, som viser hvilket abonnementer som er tilgjengelig for de svenske Iphone-brukerne. Med tanke på at Telia er søsterselskapet til norske Netcom, som vil tilby telefonen i Norge, er det ikke unaturlig å tro at mye vil se relativt likt ut her i landet.

Delt i tre
Telia har delt dette inn i tre forskjellige abonnement, kalt Imini, Imidi og Imaxi, i forhold til bruk.

Imini Imidi Imaxi
Månedsprisx kronery kronerz kroner
Inkluderte ringeminutter100 minutter250 minutter1000 minutter
Inkluderte SMS100 SMS250 SMS1000 SMS
Inkludert datatrafikk100 megabyte250 megabyte1000 megabyte
Pris på telefonx kronery kronerz kroner


Selv om Telia har offentliggjort hvilke abonnementspakker som er tilgjengelig har de sagt lite om pris. Hverken abonnementspris eller telefonpris er offentliggjort. Det kan imidlertid se ut til at de bare planlegger en pris per abonnement, noe som kanskje kan tyde på at de bare vil tilby den ene versjonen av Apple-mobilen.
Iphone 3G kommer tross alt i to versjoner, en med 8 gigabyte kapasitet og en med 16 gigabyte kapasitet. Kan vi i så fall håpe på at det er den største versjonen som vil tilbys i denne delen av verden?

Ikke fri data
Det som kanskje er mest overraskende, og for mange veldig skuffende, er at ingen av abonnementene inneholder fri databruk. Selv ikke det abonnementet som er ment for storbrukeren.
All mobil databruk utover det som ligger inkludert koster 20 svenske kroner per megabyte, men det er satt en makspris på 9 svenske kroner per døgn. I Norge tar Netcom 20 kroner per megabyte, men her er det også en makspris per døgn på 20 kroner.
Telia sier også det er mulig å bruke Iphone med andre abonnementer, men da anbefaler de at brukeren også går for Prisavtal Fastpris, som gir fri databruk i Sverige for 199 svenske kroner. Tilsvarende i Norge ser ut til å være Connect Premium, som faktisk
koster hele 499 kroner.


Det er således overraskende store prisforskjeller mellom de to selskapene i samme konsern. I tillegg må vi jo også legge til at det er en viss forskjell på kroneverdien i de to landene, og i dette tilfellet ser det ikke pent ut for vår del.
Det skal legges til at det er inkludert fri bruk av de trådløse sonene fra Telia Homerun.

Får bare kjøpe én
Det er ellers lagt inn en begrensning på bare én telefon per abonnement, men det er kanskje ikke så merkelig. Apple har med sin globale lansering sannsynligvis tatt brodden ut av det store undergrunnsmarkedet, og således er det liten interesse for å kjøpe flere telefoner.
Et annet element som har vært interessant for mange skandinaviske brukere er muligheten for MMS. Det er lite som tyder på at Iphone 3G får MMS-støtte. Ingen av abonnementene inkluderer nemlig slike meldinger, selv om det følger med både inkluderte ringeminutter, tekstmeldinger og datatrafikk.

Mer om
annonse