Til hovedinnhold

Snart kan du påminne andre om gjøremål via Google Assistent

Vi vet at vi kan ha god nytte av Googles smarte Assistent – i hvert fall på engelsk – og i løpet av høsten rulles det ut ny funksjonalitet til originalspråket. Da skal det nemlig bli mulig å sette påminnelser for andre personer enn deg selv.

Om du synes dette høres ut som en oppskrift på kaos, må vi selvsagt få legge til at det kun er andre i familiegruppen som kan gis påminnelser, alternativt folk som har sin Google-konto knyttet til den samme maskinvaren – som en Home-høyttaler.

Altså er det i hovedsak familier, samboere, venner og romkamerater som kommer til å kunne nå hverandre på denne måten.

Videre er det mulig å blokkere andre fra å plage deg med påminnelser, så hvis noen skulle misbruke privilegiet, er det grei skuring å slippe unna også.

Ta med melk

Med forbehold om at dette brukes med takt og tone, ser vi for oss at dette vil være til nytte for folk flest. Det kan være alt fra å minne husets glemsomme tenåring på å vanne blomstene i helga – ja, du velger selv når påminnelsen skal leveres – til å gi noen en hyggelig melding en grytidlig morgen mens du selv sover søtt.

Tjenesten fungerer også bundet opp mot bestemte steder, så det skal være fullt mulig å sende en påminner som dukker opp først når husholdningens bedre halvdel er i nærheten av en bestemt butikk også. En påminner om å huske melk kan jo fort gå i glemmeboka hvis man fremdeles sitter på bussen.

Det kan dog ta litt tid før vi får glede av denne funksjonen her på berget. Når den først rulles ut over de kommende ukene, vil det i første omgang være til mobiler, høyttalere og smarte skjermer i USA, Storbritannia og Australia.

Vi er vant til å vente:
Google Assistent har endelig kommet til Sonos One (i USA) >>>

(Kilde: Google)

Les også
Nå lar Google deg starte Xbox-spill med stemmen
Les også
Google Home Hub / Nest Hub: Nest Hub holdes tilbake av den norske oppdateringen
Les også
Google Home: Endelig har Norge fått en smarthøyttaler, og det er både ting vi hater og elsker
annonse