Tek.no

Nyhet Teknofils drømmehus: Soverom

Disse 5 tingene ønsker vi oss til soverommet

Se hvordan du kan gjøre husets kjedeligste rom til det beste.

Simen Røyseland, simenroyseland.com
14 Des 2014 07:00

Selv om hver eneste MTV Cribs-episode inkluderer en kjendis som peker på senga si og sier «this is where the magic happens», er ikke nødvendigvis det mest spennende rommet. Du sover der, du våkner der og du går og legger deg igjen, men er det magisk? Vi vet hva du tenker på, men bortsett fra dét, så er det vel andre rom i huset som har mer å by på?

Vel, la oss få en slutt på det. Det finnes mange måter å friske opp soverommet på, og da snakker vi ikke om å male veggene eller bytte gardinene. Vi fokuserer heller på det viktige: Hvordan forvandle soverommet ditt til et teknologisk Mekka.

Ta fram notatblokken - Dette er våre fem dingser alle burde ha på soverommet:

1. Justérbar seng

Vi er omringet av moderne teknologi hver eneste dag, og omtrent alt vi gjør i hverdagen har blitt mer avansert i løpet av de siste tusen årene. Likevel er det ett sted i hjemmet som såvidt har forandret seg gjennom tidene - sengen. Selv etter tusenvis av år med teknologiske framskritt, sover vi fortsatt helt likt som forfedrene våre gjorde. Horisontalt, gjerne så mykt som mulig, tildekket av noe for å holde oss varme. Nyttig, men ganske kjedelig.

Det verste er kanskje at alle synes dette er helt greit. De aller fleste ser ut til å være strålende fornøyde med å ligge i en helt flat seng. Men ikke vi!

Hvis du først skal sette opp ditt teknologiske drømmehus, gjelder det å oppgradere hver eneste del av hjemmet.

Justérbare senger er fortsatt bare å finne i en brøkdel av norske hjem, noe som for oss er ganske uforståelig. Prisene er selvfølgelig litt høyere, men tenk så mye moro du kan ha med en seng som kan fjernstyres!

Det finnes drøssevis av alternativer, enten hos den legendariske sengeprodusenten Hästens, eller i norske butikker som Skeidar. Ideen er uansett at du bør skaffe deg en seng som kan justeres, slik at beina dine kan løftes litt opp, og ryggen heises helt opp til sittestilling. Du vil tross alt sitte opp når du skal se på den andre dingsen i soverommet ditt ...

2. En diger (skjult) TV

TV på soverommet er et ganske omstridt tema. Kritikerne mener soverommet skal være et stille sted i hjemmet, en slags oase fra all omverdens mas og tjas. Resten av oss mener imidlertid at siden vi uansett er omringet av skjermer døgnet rundt, enten det er mobilen, nettbrettet, PC-en eller TV-en, kan det vel ikke skade med én til?

Vi har allerede skrevet om at 4K-TV-er stuper i pris, så det bør definitivt være mulig å finne noen gode TV-kupp i butikken, spesielt hvis du venter til over nyåret. Vi vil imidlertid nevne at siden TV-en skal være på soverommet, kan det være kjekt å gjøre visse tilpasninger.

Ifølge Ditt Oslo har stadig flere nordmenn begynt å leie inn møbelsnekkere til hjemmet sitt, nettopp for å skjule TV-en i møblene sine. Her er mulighetene mange, og det er bare budsjettet som bestemmer alternativene. Dette kan enten gjøres ganske lett via et skap med store dører som skjuler TV-en, eller litt mer avansert i form av at TV-en heiser seg opp fra en benkeplate når du trykker på en knapp.

3. Vekkerklokke med Philips Hue-tilkobling

Nå som du trolig har passert 100 000 kroners-grensa allerede ved å kjøpe både en justerbar seng, en diger TV med spesialtilpasset heis, kan vi se på de litt billigere dingsene til soverommet.

Én av våre favorittapper vi bruker til vekking er den gamle klassikeren Sleep Cycle til iOS. Den bruker telefonens innebygde sensorer til å måle hvordan du sover, og vekker deg akkurat når det passer deg best. Ganske fiffig, og regnes av Apple som en av de essensielle appene til telefonen din. Den koster forøvrig 7 kroner.

Men, det stopper ikke der. Tidligere i år fikk Sleep Cycle en veldig spennende oppdatering, som lar appen «snakke» med de smarte Hue-lyspærene fra Philips. Det vil altså si at hvis du setter inn Philips Hue-lyspærene i lampene på soverommet, vil gradvis hele rommet kunne lyses opp i takt med at Sleep Cycle vekker deg opp. Kombinasjonen, ifølge produsenten selv, vil gi deg den perfekte måten å våkne på. Kombinasjonen koster imidlertid et par tusen prosent mer enn de syv kronene appen koster - en startpakke for Philips Hue kommer på hele 1590 kroner.

Hvis du ikke synes dette er nok har selskapet Wilkins laget en smartmadrass som angivelig skal gjøre nettene dine bedre, ved å analysere hvordan du sover.

4. Automatiske persienner

Hvis du synes soverommet høres strålende ut så langt, kan vi gjøre det enda bedre. For i tillegg til den strålende morgenen de tre tidligere stegene vil gi deg, kan du gjøre den enda bedre med et par automatiske persienner. For hva er vel bedre enn kunstig lys fra Philips Hue-lamper enn ekte lys fra sola?

Vi Googlet litt rundt, og du har ganske mange alternativer hvis du vil automatisere vinduet ditt, enten du har persienner, solskjermer, gardiner eller markiser. Du kan for eksempel få persiennene til å åpne seg gradvis opp når den kjenner solen titte frem, eller sette en spesifikk tid du vil at de skal åpne seg opp på - uansett solforhold.

5. Smartpute

For å runde av denne listen har vi tatt med et produkt som ikke nødvendigvis gjør nettene bedre for deg, men heller for partneren din. For selv om du sover som en stein, kan snorkingen din hindre andre fra å sove like godt. Her kommer smartputen fra Hammacher Schlemmer inn.

Puten består av en mikrofon og en stor luftblære. Når mikrofonen registrerer vibrasjon fra snorkingen din, begynner blæren å fylles opp med luft, som skal få deg til å våkne akkurat nok til å snu deg rundt. På denne måten kan begge parter i sengen sove søtt hele natten.

Fikk du ikke med deg forrige rom?
Slik ser entréen ut i Teknofils drømmehus »

Omvisningen i Teknofils drømmehus fortsetter snart, og da står baderommet for tur. Hvilke dingser og løsninger synes du burde være på plass i et moderne bad? Tips oss i kommentarfeltet nederst!

annonse