Til hovedinnhold

Apple Watch funker bare i 3 timer

Batteritiden kan bli skremmende lav.

Apples smartklokke blir trolig lansert i mars, og mange er spente på hva som vil skje når Apple inntar klokkemarkedet. Det gikk tross alt rykter om Apple Watch i flere år før den faktisk kom, og selv om det allerede finnes flere gode Android-alternativer på markedet, har mange ventet på en Apple-klokke.

Nå har nettstedet 9to5mac fått vite fra en av Apple-kildene sine nøyaktig hva batteritiden vil være, og det er ikke all verdens.

Dør fort

Akkurat som med alle andre dingser vil batteritiden til Apples smartklokke variere, basert på hva du bruker den til. Ifølge 9to5mac vil den kunne vare i alt fra 2,5 timer ved tung bruk, til fire dager - hvis du ikke rører den.

Slik er fordelingen:

  • Veldig aktiv bruk (spill): 2,5 timer
  • Konstant app-bruk (trening): 4 timer
  • Total tid hvis du ser på klokkeuret (med animasjoner): 4 timer
  • Variert bruk mellom passive og aktive apper: 19 timer
  • Standby-tid: 3 dager
  • Sove-modus: 4 dager

Holder batteriet én dag?

Foto: Apple

Apple har tidligere sagt at de forventer at de fleste skal lade smartklokken sin hver dag. Ser man på de avslørte tallene skal man imidlertid bruke klokken ganske sparsommelig for at batteriet ikke skal gå tomt før dagen er omme.

Som 9to5mac-skribenten Mark Gurman poengterer vil ikke de fleste sitte og stirre på klokken sin i fire timer i løpet av en dag uansett. Mesteparten av dagen vil skjermen være avslått, og dermed spare strøm. Trykker du på den for å se hva klokka er, vil skjermen bare være påslått en kort stund.

Kraftig prosessor

Én av årsakene til at batteritiden er såpass lav, skal være den relativt kraftige prosessoren de har på innsiden. Ytelsen skal være omtrent på høyde med en iPhone 4 eller en iPad 2. Batteritiden er ifølge 9to5mac også en av de største årsakene til at Apple utsatte lanseringen av Apple Watch fra 2014 til i år, i håp om å kunne øke batteritiden.

Smartklokker er ikke kjent for å leve lenge:
- Batteritiden er Moto 360s største ankepunkt »

(Kilde: 9to5mac)

annonse