Tek.no

Nyhet

Salget av UHD-TV begynner å ta av

Har skutt i været etter sommeren.

Shutterstock
23 Okt 2014 19:15

Fjernsynsapparater med Ultra HD-oppløsning, som for tiden betyr 4K eller 3840 x 2160 piksler, har ikke akkurat dominert salgsstatistikkene enn så lenge. Men selv om selve 4K-innholdet i stor grad har latt vente på seg, har modellene strømmet på – ikke minst i mellomprissegmentet.

Og med relativt anstendige priser på produktene, er det nå slik at stadig flere som ønsker seg større skjermer også spanderer på seg høyere oppløsning når de først er i gang.

Kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen.Foto: Stiftelsen Elektronikkbransjen

– Etterspørselen etter UHD har steget betraktelig etter sommeren, forteller Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen til Tek.no.

Hun opplyser om at volumet er relativt lavt, ikke mer enn et tresifret antall UHD-TV-er for hvert kvartal i år. Men mens tallene fra produsentene viste at økningen på UHD-fronten var på 61 prosent fra årets første til andre kvartal, er hoppet fra andre kvartal til hittil i år på 336 prosent.

– Totalt i år er vi oppe i et firesifret antall UHD-TVer, så det er fortsatt ikke de store mengdene. Men trenden er tydelig, sier Ottemo.

Kinesere – et høyoppløst folk

Den norske salgskurven følger etter resten av Europa og verden for øvrig, ifølge analysebyrået DisplaySearch. Deres tall forteller at det i årets andre kvartal ble solgt 2,1 millioner UHD-skjermer – flere enn i hele 2013. Og det er Kina som ligger på den absolutte salgstoppen, dit gikk nemlig 80 prosent av alle skjermene som ble solgt i fjor.

Foto: NPD DisplaySearch

Som vi ser er det først nå at de andre markedene virkelig har begynt å interessere seg for UHD-TV.

At høyere oppløsning alltid har noe for seg er det delte meninger om, men det er liten tvil om at det er en fordel å ha god oppløsning på de større skjermene – ikke minst av praktiske grunner ettersom du i teorien kan ha fire filmer i Full HD-oppløsning gående samtidig på en slik skjerm.

Med dagens smarte og nettoppkoblede TV-er, er det jo ikke slik at du alltid ønsker å se innholdet i fullskjermsmodus.

Det største problemet med UHD-fjernsyn i dag må kanskje være nettopp det at det er langt mellom innhold med 4K-oppløsning.

Det er vel derfor Altibox er litt skeptiske:
– 4K vil ikke ta av før i slutten av 2015 (Ekstra) >>>

Kilde: Flatpanels.dk

Les også
Sony KD-65S9005B: Det beste vi har sett fra Sony
Les også
Nå kjøper vi TV-er igjen
Les også
Hadde du betalt en million for denne TV-en?
Les også
Dette er alt utstyret du må ha for å se 4K
Les også
Ser man egentlig forskjell på 4K og HD-oppløsning?
annonse

Les også