Nyhet

– Android var egentlig beregnet på kameraer

Android-grunnleggeren Andy Rubin er glad de bestemte seg for å satse på mobiltelefoner i stedet.

Trodde du at Android ble laget for mobiltelefoner? I en tale på et arrangement i Tokyo kunne en av Androids grunnleggere, Andy Rubin, fortelle at det slett ikke er så enkelt. Det skriver PCWorld.com.

Grunnleggerne av Android-plattformen drømte nemlig om å lage et system for "smarte kameraer" som koblet seg til PC-er.

Les også: Sniktitt på Android-kameraet Samsung Galaxy Camera

Tanken var at kameraene skulle kunne lagre bilder online. Men da smartmobilmarkedet plutselig eksploderte bestemte Rubin og kollegene seg for å istedet tilpasse operativsystemet til mobiltelefoner.

– Nøyaktig samme plattform, nøyaktig samme operativsystem som vi bygget for kameraer, det ble til Android for mobiltelefoner, sa Rubin.

Rubin ble ansatt i Google etter at søkemotorselskapet kjøpte opp Android i august i 2005.

Billigere å bruke for mobilprodusentene

I løpet av foredraget i Tokyo viste Rubin frem lysbilder fra presentasjonen han holdt for investorer i april i 2004. Han fortalte blant annet om et kamera som var koblet til en hjemmedatamaskin enten med kabel eller trådløst, som igjen var koblet opp mot et "Android Datacenter".

Veksten i salget av digitalkameraer begynte imidlertid å stagnere, etter hvert som disse produktene ble mer utbredt blant folk flest. Dermed ble forretningsplanene endret. Fem måneder senere var Android blitt det selskapet selv kalte en "mobiltelefonløsning basert på åpen kildekode".

Rubin fortalte at problemet den gangen var at selv om kostnadene til selve maskinvaren sank dramatisk, så tok programvareprodusentene like mye som tidligere for operativsystemet. Det gjorde at programvarelisensene utgjorde en stadig større andel av mobilprodusentenes budsjetter. Android ønsket å vokse ved å bli en plattform for å selge andre tjenester og produkter, i stedet for å fokusere på bare inntekter per enhet.

Vil du vite mer om Android? Da bør du få med deg Android-skolen:

  1. Dette bør du kunne hvis du har en Android-mobil
  2. Oppdater Android-mobilen din
  3. Slik gjør du Android-mobilen til din egen
  4. Bør du bli superbruker?
  5. Slik blir du superbruker

(Kilde: PCWorld.com)

Les også
TRIM vil gjøre Android-mobilen din raskere
Les også
Slik fungerer Google Glass
Les også
Google hiver ut app-søppel
Les også
Allierer seg mot Android
Les også
– I år går Android forbi iPad
annonse