Til hovedinnhold

Slik får du trådløs lading til iPhone for 149 kroner

Bli kvitt ladekabelen for godt.

Kurt Lekanger, Tek.no

Selv om Nokias toppmodeller har hatt det i lang tid, og Samsung har det på noen av sine modeller, er trådløs lading fortsatt ikke veldig utbredt i mobilbransjen.

Apple har fortsatt ikke utstyrt noen av produktene sine med trådløs ladeteknologi. Med tanke på at de først i år tok i bruk NFC-brikker, som konkurrentene har hatt i årevis, kan det nok ta en stund før vi lader eple-telefonene våre uten kabler.

Med mindre vi gjør arbeidet selv! En journalist i Forbes skrev nylig om hvordan han elsket trådløs lading, og at det irriterte han at iPhonen hans ikke støttet teknologien. Derfor tok han saken i egne hender, og ved hjelp av to små (billige) dingser kan han nå lade iPhonen trådløst. Prosessen er pinlig enkel, og fungerer egentlig på hvilken som helst mobil.

Les Forbes' gjennomgang her »

Et ladebrett og et lite ladekort er alt du trenger. Totalpris rundt 150 kroner.

Dette trenger du

Selv om det kan virke som en stor oppgave å utstyre telefonen din med trådløs ladeteknologi, er det egentlig veldig enkelt. Du trenger bare to ting:

 • Et QI-kompatibelt ladebrett
 • Et QI-kompatibelt ladekort

Forbes-journalisten Ewan Spence valgte QI-standarden fordi det er den best utbredte ladeteknologien på markedet nå, og det er veldig lett å finne produktene på nettsider som Ebay og til og med Finn.no. Fordelen med førstnevnte er at prisene er langt lavere enn de norske alternativene.

Ebay er stappfull av ulike ladevarianter.

Med et kjapt kjøp bør du kunne finne et QI-ladebrett på Ebay til rundt 100 kroner, og et QI-ladekort for en femtilapp. Mange av leverandørene sender produktene fraktfritt fra Asia, noe som av og til kan føre til at leveringstiden blir på flere uker.

Slik gjør du det

Når du har fått ladekortet og ladebrettet er egentlig den vanskelige delen allerede over.

Nå gjenstår det bare å huke av én ting i iTunes, og sette delene sammen.

 • Steg 1:
  Hvis du vanligvis kobler til telefonen til PC-en for å sikkerhetskopiere innholdet, må du skru på WiFi-synkronsering mellom iTunes og iPhonen din. Hvis du aldri synkroniserer innholdet telefonen din direkte med iTunes, kan du hoppe videre til steg 2.
 • Steg 2:
  Plugg inn ladekortet i Lightning-kontakten under telefonen din, og brett selve kortdelen til baksiden av telefonen.
 • Steg 3:
  Sjekk at det funker å lade telefonen ved å legge den på ladebrettet
 • Steg 4:
  Ta av den tosidige tapen på kortet, og lim den fast til iPhonen.
  (OBS: Bare gjør dette hvis du ikke trenger Lightning-kontakten til noe annet)
 • Steg 5:
  Sett på et deksel. Voila, du har trådløs lading!

Hele prosessen bør ta omtrent to minutter, og det eneste fysiske tegnet på at noe rart har skjedd er den lille pluggen som sitter festet i Lightning-kontakten i bunnen av telefonen. Ladekortet er så lite at det gjemmer seg mellom dekselet og selve iPhonen, og veier så lite at det ikke er merkbart.

Pass på

Det kan være litt irriterende å ikke kunne koble inn andre ting i Lightning-kontakten i bunnen av telefonen, slik som billadere eller høyttalere. Dermed kan det være lurt å ikke lime fast ladekortet på telefonen, så du ikke er låst til QI-løsningen.

Vær også obs på at det alltid er en risiko å bruke tredjepartsladere, som ikke er godkjent av Apple. På grunn av slapp konstruksjon og dårlig sikring har tredjepartsladere større sjanse for å ta fyr, og vi tar ikke ansvar hvis dette skulle skje.

Vi har heller ikke prøvd nøyaktig denne fremgangsmåten. Du kan imidlertid lese Ewan Spences erfaring med trådløs lading av iPhone på Forbes.

Skjønner du ikke hvorfor telefonen lader så treigt?
Slik lader du mobilen raskere »

(Kilde: Forbes)

annonse