Tek.no

Nyhet

Her kjører bilen i 240 km/t uten sjåfør

Audi viste frem verdens raskeste selvkjørende bil.

Audi
Niklas Plikk
21 Okt 2014 11:04

Selvkjørende biler har blitt et populært fenomen de siste årene, og "alle" vil vise hva de kan gjøre. Sist ut er Audi som nå fikk en toppspekket versjon av deres RS7-modell til å kjøre rundt en bilbane, helt på egen hånd, med en toppfart på hele 240 kilometer i timen. Det tyske selskapet kaller bilen verdens raskeste autonome bil på planeten.

Kjørte helt på egen hånd

Demonstrasjonen ble gjennomført i Tyskland på Hockenheimring-banen, under racingkonkurransen DTM (Deutsche Tourenwagen Masters). Ved å bruke en spesialutviklet GPS, drøssevis av sensorer og 3D-kameraer klarte bilen å navigere seg gjennom banen tilsynelatende uten problemer, og med ekstreme hastigheter til tider.

Selv om vi har sett Volvo vise frem biler som parkerer selv og Teslas D-variant som kan skifte fil og justere farten automatisk, er ingen av dem i nærheten av det Audi nå har vist frem.

Optimale forhold

Det skal likevel påpekes at RS7-en til Audi ikke måtte forholde seg til trafikk eller fotgjengere på racingbanen, og værforholdene så også optimale ut.

Google, selskapet som trolig har jobbet lengst med å lage selvkjørende biler, har uttalt at det de sliter mest med er når de veiene er hvite av snø, eller når det regner så mye at sensorene blir forstyrret. Hvordan RS7-en ville ha taklet banen hvis været ikke var optimalt aner vi ikke.

Du kan se bilen suse rundt Hocekheimring-banen under, og måpe når rattet vrir seg rundt av seg selv. Selve kjøringen begynner 14:20.

Teslas autopilot er fortsatt imponerende:
Se en Model S85D bytte fil og kjøre helt på egenhånd »

(Kilde: The Verge )

annonse

Les også