Nyhet

Smarte hodetelefoner har gjort braksuksess på Kickstarter

Vinci er fullstappet med teknologi og har samlet inn 10 ganger finansieringsmålet.

Det finnes ikke grenser for hva slags produkter som kan gjøres «smarte», og nå har det dukket opp et par svært velutstyrte hodetelefoner som definitivt skiller seg litt ut. Produktet heter Vinci og er lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Vinci er i all hovedsak en liten datamaskin i hodetelefon-format og er fullstappet med teknologi. Den kan kobles til mobilen via Bluetooth, men den har også innebygget 3G slik at den kan fungere som helt selvstendig produkt. Wi-Fi-støtte er også på plass.

Berøringsskjerm

Meningen er først og fremst å legge til rette for bekvem avspilling av musikk uten å måtte bruke mobilen. I så måte har produktet en romslig berøringsskjerm på siden du kan bruke til å bytte låt og justere volum, og hodetelefonene har også støtte for stemmekontroll som du kan bruke med stemmeassistenter på samme måte som på en mobil. Støykansellerende mikrofoner skal sørge for presis oppfattelse av kommandoer.

I tillegg til dette har hodetelefonene både akselerometer , gyroskop, nærhetssensor, GPS, optisk pulsmåler og kompass. Dermed er den altså utstyrt med det meste av nødvendig treningsfunksjonalitet, og via kunstig intelligens kan den anbefale musikk basert på brukernes aktivitet, vitale tegn og vaner.

Produktet kommer i flere ulike farger.

Stor suksess på Kickstarter

Av øvrige tekniske spesifikasjoner har Vinci en prosessor av typen Cortex-A7, 1 GB minne og 32 GB lagringsplass, som altså holder til en god del låter. Batteritiden skal være 50 timer med musikkavspilling via Bluetooth, 10 timer ved egen musikkavspilling og tre uker i standby. Produktet støtter trådløs lading.

På Kickstarter har Vinci blitt en knallsuksess. Av et mål på 50 000 dollar har hodetelefonene samlet inn 573 000 dollar, altså over det tidobbelte, med 10 dager igjen. Prisen vil ligge på 300 dollar, cirka 2500 kroner, og produktet blir tilgjengelig i mars neste år. Les mer på Kickstarter, og se video under.

Her er et annet Kickstarter-prosjekt for Mac-fansen: Denne boksen gir deg portene du savner på den nye Macbook Pro-en »

Les også
Han styrer ørepluggene sine ved å myse, heve på øyebrynene og gjespe
Les også
Nå kan du styre smarthjemmet ditt med en lekker fjernkontroll av tre
Les også
Denne elektriske scooteren skal være ekstremt bærbar
Les også
ZTEs nye mobil kan «limes» på veggen
Les også
Denne gir deg en skikkelig basshøyttaler på håndleddet
Les også
Dette er et flyvende selfie-kamera du kan putte i lommen
Les også
Enda et «MagSafe»-alternativ dukker opp på Kickstarter
Les også
Dette halsbåndet bruker vibrasjoner til å fortelle deg hvor ting befinner seg i spill
Les også
Dette geniale produktet har blitt en suksess på Kickstarter
annonse