Nyhet

Nå kan du se helt spesielle 360-graders videoer på Facebook

I mars kunne vi rapportere at videonettstedet YouTube hadde fått støtte for visning av 360-graders videoer, og nå følger en annen Internett-gigant etter. Kongen av sosiale medier, Facebook, kan nemlig nå også vise 360-graders videoklipp. Det melder selskapet i en pressemelding.

Videoene gjør det altså mulig å bruke musen til å endre perspektiv i videoene, eller stryke med fingrene om du benytter en enhet med berøringsskjerm. På nettbrett og mobiler går det også å simpelthen bevege hele enheten for å kikke rundt.

GoPro blant de første

Blant de første til å kaste seg på den nye løsningen er GoPro. Den kjente actionkameraprodusenten kunngjør i en egen pressemelding at de allerede har begynt å legge ut videoer i 360 grader på sin egen Facebook-side.

Funksjonen gjør det mulig å kikke rundt ved å å bevege hele enheten. Foto: Facebook

Den første videoen byr på den kjente motocross-utøveren Ronnie Renner i en fartfylt ferd på motorsykkel gjennom ørkenen i den amerikanske delstaten Idaho. Videoen er filmet ved hjelp av det spesielle stativet som selskapet kunngjorde i mai i år.

Dette stativet har plass til seks GoPro-kameraer som altså filmer i alle retninger, og benytter samtidig en spesiell programvare som synkroniserer kameraene automatisk og syr sammen opptakene til en sømløs 360-graders video.

Star Wars-promoer også lagt ut

Ifølge GoPro skal det legges ut flere videoer på Facebook i tiden fremover, som ifølge selskapet blant annet vil by på flere verdenskjente atleter. Fremstående kokker står visstnok også på programmet, som altså gir muligheten til å være med på matlaging i 360 grader.

Flere andre aktører har imidlertid også kastet seg på. På den offisielle Facebook-siden til den kjente filmserien Star War kan man for eksempel finne 360-graders promo-videoer for den kommende Star Wars-filmen «The Force Awakens».

Det er verdt å merke seg at Facebook eier VR-brilleprodusenten Oculus, som er ventet å ha sitt første produkt i ordinært salg i første kvartal neste år. Youtube har lenge hatt støtte for 360-graders video, og løsningen fungerer godt sammen med de enkle VR-brillene Google Cardboard.

GoPro slapp nylig en enda heftigere kamerarigg: «Odyssey» lar deg plassere intet mindre enn 16 GoPro-kameraer i en 360-graders sirkel »

(Via DIY Photography)

Les også
Videoer som starter automatisk på Facebook vil snart kanskje spilles av med lyd
Les også
Slik er Facebooks livestrømming på Android
Les også
YouTube skal tilby direktesendt 360-videoer
Les også
Unngå Star Wars-spoilere med dette Chrome-tillegget
Les også
Nå kan du finne VR-videoer på YouTube
Les også
Snart skal Facebook få en ny videofunksjon
Les også
Dette bildet sprer seg som ild i tørt gress på Facebook
Les også
GoPro slipper heftig VR-rigg
Les også
Seks GoPro-kameraer i ett
Les også
GoPro-sjefen bekrefter luftige planer
annonse