Razer Blade Stealth skal være «den ultimate ultrabooken»

Plugg inn et eksternt grafikkort via Thunderbolt 3 når du trenger ekstra spillytelse.

Razer lanserte på CES-messen i Las Vegas det de hevder er «den ultimate ultrabooken». Og selv om vi ikke kan gå god for påstanden uten å ha testet maskinen, ser den på papiret ut til å levere varene.

Den nye 12,5-tommers ultrabærbare PC-en kommer nemlig med både 4K-skjerm, en Intel Core i7-prosessor og Thunderbolt 3. Sistnevnte er en ny kontakt som kombinerer det beste fra USB Type-C og Thunderbolt.

Les mer om Thunderbolt 3: Her er superporten som kommer i din neste PC »

Grafikkløsningen som er innebygget i maskinen er Intel HD Graphics 520, men hvis du trenger litt ekstra futt kan du koble til tilleggsutstyret Razer Core via Thunderbolt 3-porten. Dette er en ekstern dokkingløsning hvor du kan putte inn et vanlig desktop-grafikkort. Razer Core har også fire USB 3.0-porter og Ethernet-port, slik at du kan ha utstyret ditt fast tilkoblet denne.

Ekstern grafikk til bærbare PC-er er ikke noe nytt, vi har blant annet testet MSIs løsning. Men tilkobling via én enkelt Thunderbolt 3/USB Type-C-kabel gjør Razers løsning unektelig litt mer elegant.

Aluminiumskabinett

Razer Blade Stealth.

Kabinettet er frest ut i aluminium, og maskinen er ca. 1,3 centimeter tykk og veier 1,25 kilo.

Som nevnt kommer maskinen med en Ultra HD/4K-skjerm (3840 x 2160 punkter), men det finnes også en rimeligere Quad HD-skjerm (2560 x 1440). 4K-versjonen skal ifølge Razer takle 100 % av Adobe RGB-fargerommet. Begge skjermene er touch-skjermer.

Tastaturet er individuelt bakbelyst (RGB-dioder), noe som betyr millioner av fargemuligheter. Ifølge Razer er dette den første bærbare hvor tastene er individuelt belyst.

Razer sier ikke noe om den vil bli tilgjengelig i Norge, men tidligere Razer Blade-maskiner ble mulig å bestille fra Norge i høst – så vi regner med at også Blade Stealth-varianten kommer hit. Razer melder at de kommer til å satse på direktesalg til kundene via sine nettbutikker, for å kunne levere toppspesifiserte produkter rimeligere enn konkurrentene.

Den billigste varianten starter på 999 dollar (ca. 8700 kroner), mens du må bla opp 1599 dollar for toppmodellen. Prisen på Razer Core er ikke satt ennå, men produktet vil komme på markedet i løpet av første halvår, opplyser Razer.

Vi har testet en annen interessant spillbærbar:
Asus ROG G752 har flust med nyheter »

Se alle nyhetene fra CES 2016 på vår samleside »

(Kilder: Razer, Windows Central)

Les også
Nå får du direktestrømming servert i en liten boks
Les også
Nå kommer Razers populære spilltastaturer i billigere utgaver
Les også
Spillernes «Rolls-Royce» har blitt enda bedre
Les også
Disse nyhetene fra CES 2016 bør du ha fått med deg
Les også
Razers nye webkamera skal være verdens mest avanserte
Les også
Lenovo har dratt duken av «verdens tynneste hybrid»
Les også
Dette er Razers nye og kompakte Bluetooth-høyttaler
Les også
Lenovo og Razer skal lage heftige spill-PC-er sammen
Les også
Razer Mamba: Denne spillmusen er helt drøy
Les også
SteelSeries Apex M800: Dette mekaniske disco-tastaturet kan «alt»
annonse