Til hovedinnhold

Se alle bildene av HTCs kommende One X9

Skal visstnok få superkamera – med RAW-støtte!

HTC er på vei i en helt ny og svært spennende designretning, som vi først ble introdusert for med semi-toppmodellen One A9. Neste ut i serien ser ut til å bli det de aller fleste ryktemakere og noenlunde troverdige kilder kaller HTC One X9, og ifølge Slashgear har det nå dukket opp en rekke nye bilder av mobilen på det kinesiske nettstedet Anzhuo.

Blitsen er snudd 90 grader fra «normal» posisjon, og pyntefeltet er nytt fra HTC.

Bildene viser oss en slank metalltelefon med de markante antennebåndene vi kjenner fra One A9, men også trekk fra andre steder. Det er for eksempel en pynteramme rundt kameraet, som ser ut til å være hentet mer eller mindre direkte fra Google-mobilen Nexus 6P. Men stort sett er designtrenden fra A9 beholdt, og alt av knapper og luker ser ganske likt ut.

Noen markante forskjeller er det imidlertid.

På forsiden av telefonen er det to like store, symmetriske felter oppe og nede, som vi ikke er helt kloke på hva skal være godt for. Det kan være fronthøyttalere, men med tanke på mangelen på hull eller alternativt spalter virker dette usannsynlig. Kanskje er de bare til pynt? Utenom dette er også fingeravtrykksleseren nede borte, til fordel for kapasitive knapper under skjermen. På baksiden er det kun den horisontalt snudde blitsen og det nevnte pyntefeltet som vekker oppmerksomhet. Sidene ser mer eller mindre like ut med de på A9, og den ruglete startknappen er på plass. Sist, men ikke minst, er minijack-tilkoblingen flyttet fra bunnen til toppen av telefonen.

Feltet nede har en svakt bredere glippe enn feltet oppe. Kanskje skjuler det seg en høyttaler her?

Vi får altså se mye av det vi har allerede har sett fra en tidligere lekkasje, og bekrefter at HTC her muligens har tatt grep for å distansere seg fra Apple og deres svært populære iPhone-modeller. Ved lanseringen av One A9 fikk HTC nemlig mye pepper fra både presse og massene om at telefonen nærmest var en blåkopi av Apples to siste generasjoner iPhone, noe selskapet slettes ikke ville gå med på at den var. Det var nemlig Apple som hadde kopiert dem, ifølge HTC.

Slappere spesifikasjoner enn One A9

Denne reklamen skal visstnok markedsføre One X9s hovedkamera på 13 megapiksler.

Men hva med spesifikasjonene på One X9? Vi har foreløpig ikke fått bekreftet så mye, men det kinesiske teletilsynet, TENAA, skal visstnok ha hatt telefonen innom sine testlokaler. Fra denne rapporten kan vi lese at X9 kan bli utstyrt med en åttekjernet prosessor klokket til 2,2 GHz, koblet med 2 GB minne (RAM). Skjermmessig er vi godt over i brettmobil-land, med 5,5 tommer og oppløsning på 1 920 x 1 080 piksler.

I rapporten fra Slashgear nevnes også et lekket bilde fra HTC, der de visstnok skryter av hovedkameraet til One X9. Med telefonen skal du visstnok kunne knipse bilder i 13 megapikslers oppløsning, og den blir også utstyrt med støtte RAW-format og optisk bildestabilisering, ifølge ryktene.

Alt i alt snakker vi altså om en mobil som legger seg i øvre del av mellomklassesjiktet – dersom ryktene stemmer.

Se for øvrig bildekarusellen helt nederst!

Fikk du med deg testen av One A9?
Derfor er ikke One A9 så bra som den kunne ha vært »

(Kilde: Slashgear, TENAA, Anzhuo)

annonse