Nyhet

Funksjoner til frustrasjon

Mens noen vil at mobiltelefonene skal bli smartere og smartere, mener de aller fleste at mobiltelefonene har alt for mange funksjoner og at de er for kompliserte. Det viser en fersk undersøkelse.

Mer enn 15 000 forbrukere i 37 land har deltatt i undersøkelsen som er utført av FAME eller Forum to Advance the Mobile Experience, det skriver Cellular-news.

Funksjonstretthet som følge av dårlig kompetanse hos forhandlere er et omfattende problem, viser undersøkelsen.

Kjøpsfokus

Mange forbrukere oppgir at de får for dårlig veiledning i mobilbutikken i kjøpsøyeblikket og egentlig ikke vet så mye om sin nye mobiltelefon når tar den med seg hjem fra butikken.

Mange butikker manglet også demonstrasjonsmodeller som virket, og som man kunne prøve seg frem på. Som følge av dette manglet mange interessen av å ta i bruk telefonens mer avanserte funksjoner også etter at det hadde kjøpt seg ny mobiltelefon.

FAME konkluderer med at både mobilprodusentene og mobilbutikkene kan gjøre sitt for å bedre på brukeropplevelsen til forbrukerne.

De som lager mobiltelefonene bør ha større fokus på brukervennlighet og videreselgere bør ta seg bedre tid til opplæring og sørge for å vise kundene hvordan telefonen fungerer.

Batteri og service

To andre frustrasjonskilder er høye kostnader ved service og dårlig batteritid. Dette er to faktorer som havner høyt på listen over de tingene som irriterer forbrukere mest ved mobiltelefoner.

I Amerika og Vest-Europa lar vi oss også irritere av folk som snakker høyt i mobiltelefonen, og bekymrer oss over å miste ting vi har lagret på mobiltelefonen vår.

Hvis vi fikk muligheten til å fikse på mobiltelefonen vår selv, ville vi først oppgradere minnet, redusere størrelsen, sørge for en penere design, gjøre telefonen enklere å bruke og til slutt ville vi forbedret talekvaliteten, skriver nettstedet.

annonse