Nyhet

Superzoom med dobbeltgrep

Dette var en ny vri fra Samsung.

I kameraverden er Samsung kanskje mest kjent for å produsere systemkamera som kjører operativsystemet Android.

På CES-messa i Las Vegas viste de at de også har lyst til å bli kjent for firmaet som lager litt underlig utseende superzoomer.

Dobbelt så moro?

Det mest iøynefallende med kameraet er ikke at det har et stort objektiv, som superzoomer ofte har, men at det faktisk har dobbeltgrep!

Samsung WB2200F SMART Camera har noe så oppsiktsvekkende som dobbeltgrep. Foto: Samsung

Ja, du leste riktig. Samsung har utstyrt WB2200F SMART Camera med grep på siden og grep under - akkurat som et profesjonelt speilrefleks som Canon EOS 1D-X eller Nikon D4.

Les også: Her er våre spådommer for fotoåret 2013

Det er nok en tanke bak det. Blant annet gir det bedre stabilisering av kameraet, noe som igjen kan gi færre kamerarystelser og der igjen gi mindre bildeuskarphet på høye brennvidder.

For høye brennvidder er noe Samsung WB2200F har masse av. Brennviddeomfanget går fra 20 mm til 1200 mm (konvertert til fullformat). Største blenderåpning er f/2.8 på vidvinkel, mens det er f/5.9 på lengste tele.

Les også: Fikk du med deg de viktigste sakene fra 2013?

Bildebrikken er av typen 1/2,3" baklyst CMOS og er 16,4 megapiksler stor. Kameraets ISO-verdier går fra ISO 80 til ISO 6400.

Ikke utvippbar skjerm

Skjermen er 3" og har 460.000 piksler, men det er ikke mulig å vippe den ut. Dette er nok på grunn av at kameraets konstruksjon er såpass spesiell som den er og en utvippbar skjerm ville bare gjort det hele litt mer komplisert og tungt. Samsung WB2200F har også blitt utstyrt med en elektronisk søker, men vi har ikke fått oppgitt noen spesifikasjoner rundt den.

Skjermen er ikke utvippbar på Samsung WB2200F, men den har mye grep.Foto: Samsung

Fotoapparatet har innebygget NFC og WiFi, noe som skal gjøre bildedeling enkel og grei. Du skal også kunne kontrollere kameraet med din egen telefon eller smartbrett ved å bruke det som en ekstern søker.

Vi har dessverre ikke fått pris eller informasjon om når dette fotoapparatet skal være i norske butikkhyller.

Ute etter nytt kamerautstyr? Slik gjør du det beste kjøpet»

annonse