Tek.no

Nyhet

Eksperimentell optikkpakke fra Lomography

Glem Instagram, her er mFT-utstyret som gjør retro moro.

Lomography / Wikimedia Commons
22 Okt 2013 11:56

Lomography er kjent for billig, «rart» og morsomt fotoutstyr, gjerne retroorientert – både av utseende og karakteristikken til bildene det produserer. Nå er fabrikanten på gata med et objektivsett for eksperimentelle og kreative fotografer i microFourThirds-format.

Tre objektiver

Pakken består av tre objektiver: En standard 24mm, en vidvinkel på 12mm og en fisheye med 160 graders synsfelt. Alle objektivene har en fast blender på f/8 og en innebygd lukker som tilbyr 1/100-dels sekund, i tillegg til B (Bulb).

Les også: Samlet inn millioner for å gjenopplive 1800-tallsobjektiv

Eksempel på dobbelteksponering med fisheye-objektivet.Foto: Lomography

I tillegg har alle objektivene et spor for å stikke inn et fargefilter.

Den innebygde lukkeren er tiltenkt multieksponeringer uten at kamerahuset er involvert – da stiller man inn lukkeren i kameraet til Bulb eller svært lang lukkertid, også knipser man de enkelte eksponeringene inn ved hjelp av lukkeren på objektivet.

Rimelig pris

Denne objektivpakken fra Lomography vil ikke ruinere deg. På selskapets nettbutikk tilbys pakken for 89 dollar – litt over fem hundre kroner med dagens kurs. Så er det bare å håpe på at de blåblå hever beløpsgrensen på privatimport, slik at det kun er portoen som kommer i tillegg.

Se hvilke muligheter objektivpakken gir i Lomographys video nedenfor:

Les også: Refleksjon: Lomography feirer 20 år

Les også
Skal det være et objektiv fra 1800-tallet?
Les også
Billig mellomformat fra Lomo
Les også
Panorama med en vri
annonse

Les også