Nyhet

Dr. Dres Spotify-konkurrent er lansert

Skjønner setninger og gir deg musikktips basert på hvor du er.

Strømmetjenester for musikk har begynt å bli allemannseie, og her hjemme i Norge er det Spotify og WiMP som er blitt de største konkurrentene. På andre siden av dammen er det imidlertid langt flere konkurrenter, og den kjente rap-artisten Dr. Dre, mannen bak Beats-produktene, lanserte nettopp sin helt egen strømmetjeneste, kalt Beats Music.

Beats Music finnes foreløpig kun for Apples iOS, og er bare tilgjengelig for amerikanske brukere. Den har imidlertid et par fiffige funksjoner vi synes det er verdt å nevne.

Finner musikken for deg

På overflaten virker Beats Music som bare nok en strømmetjeneste, som skryter av et bibliotek på over 20 millioner sanger og en månedspris på omtrent det samme Spotify har. Beats Music prøver imidlertid å skille seg ut fra konkurrentene ved å fokusere på å fortelle deg hva du bør lytte på, basert på måten du interegarer med musikken på.

Du kan trykke én gang på en sang for å signalisere at du liker den, to trykk for at du elsker den og et langt trykk for å si at du elsker den enda mer.

Skjønner setninger

Du kan også skrive hele setninger i appen som forklarer hvor du befinner deg, og hva slags musikk du er ute etter. Et eksempel er for eksempel at du kan skrive "I'm running at the gym and want to release my inner child while getting pumped to hair metal.", og appen vil finne passende musikk for deg.

Over én million setninger skal være støttet så langt, og utviklerne lover at flere skal bli lagt inn senere.

Skulle du ville velge musikk selv, har du selvfølgelig muligheten til det også.

Foreløpig er appen kun tilgjengelig i USA for iOS-brukere, til en månedspris på 10 dollar. En Android-app vil komme snart, og en Windows Phone-versjon ligger også i planene. De har imidlertid ikke sagt noe om når vi kan forvente å få tilgang til appen her i Norge.

Spotify prøvde å komme Beats Music i forkjøpet:
Spotify fjernet gratissperrene forrige uke »

(Kilde: Engadget)

annonse