Til hovedinnhold

Gullgruven Twitter håver inn på mobilreklame

Kan omsette for 1 milliard dollar i 2014.

iStockphoto/montasje

Den sosiale nettverkstjenesten Twitter har fryktelig mange aktive brukere. Det gir utslag også på inntektssiden, ifølge nettstedet Slashgear. Neste år ser det nemlig ut til at Twitter vil få en omsetning på én milliard dollar.

Imidlertid kommer hele 53 prosent av dagens omsetning fra mobilreklame, ifølge tall fra eMarketer. Dette til tross for at Twitter hadde null omsetning på mobilreklame så sent som i 2011. Den forventede omsetningen for hele 2013 blir anslått å være 582,8 millioner dollar, hvorav 308,9 millioner dollar vil utgjøre omsetning fra mobilreklame.

Store inntekter på mobilreklame

Det kan kanskje virke spesielt at tjenesten skal få en såpass dramatisk vekst neste år, men eMarketer hevder at Twitter nå har blitt en mer attraktiv annonseplass, samt at de har et grensesnitt som gjør det mulig med målrettede annonser. Videre har Twitter over 200 millioner registrerte brukere i dag, og dette tallet er ventet å stige ytterligere når de lanserer sin egen musikkstreamingstjeneste i samarbeid med SoundCloud. Dette betyr at du etter alt å dømme både vil få anbefalinger til musikk du kan høre på og middagstips fra norske matbutikker i Twitter-feeden din til neste år. Twitter har også lansert mikrovideotjenesten Vine nylig.

I 2015 spår eMarketer at Twitter vil totalt omsette for 1,33 milliarder dollar, og at 60 prosent av omsetningen vil komme fra mobil.

Les også: – Mobilsiden bør fungere knirkefritt

(Kilder: Slashgear,eMarketer)

Mer om
annonse