Til hovedinnhold

Adobe innrømmer at sikkerhetsbruddet var større enn antatt

Flere titalls millioner brukernavn og passord på ville veier.

Bilde 16185959, iStockphoto

Litt tidligere i oktober ble det kjent at en rekke brukernavn og passord hos Adobe hadde kommet på avveier. Nå innrømmer Adobe at omfanget er enda større enn det man først trodde.

I begynnelsen av oktober gikk nemlig Adobe ut med at informasjonen rundt tre millioner kontoer hadde kommet ut, men dette tallet er nå mangedoblet.

38 millioner kontoer er rammet

Totalt skal 38 millioner brukerkontoer ha blitt rammet. AdobeID-er, passord og kredittkortinformasjon er blant det som har kommet i hackerenes hender. Adobe regner med at passordene var kryptert, men har enn så lenge ikke lyktes i å finne ut av om dette stemmer eller ikke.

Adobe fremholder at det dreier seg om mange utdaterte kontoer, og kredittkort som ikke lengre er gyldige. Likevel er det neppe tvilsomt at det fremdeles er mange reelle kontoer som har fått detaljene sine kopiert.

Kan ramme bredt

Ifølge Adobe skal det ikke ha skjedd noe med kontoene som skulle tilsi at de har blitt misbrukt på noen måte. Samtidig er en slik brukerdatabase gull verdt for hackerne. Mange bruker samme passord på flere tjenester, og ved å hente ut informasjon fra Adobe-listene vil de kunne få tilgang på andre tjenester.

Adobe har sendt ut e-poster til brukerne sine, og varslet om nullstilling av passord. Har du ikke endret passord ennå er det absolutt på tide.

I tillegg til all brukerinformasjonen har hackerne også stukket av med kildekoden til Adobe Photoshop, samt til programmene Acrobat, ColdFusion og ColdFusion Builder.

Farene lurer overalt: Her avslører vi alle passordene i nettleseren »

(Kilde: Reuters)

annonse