Til hovedinnhold

Prisvinnende iPad-nettleser er blitt enda bedre

Versjon 2.0 av Operas Coast-nettleser er lansert.

Norske Opera Software lanserte i september Coast, en nettleser som skal være laget for å fungere best mulig på nettbrett, med fokus på at det meste skal kunne gjøres ved hjelp av enkle fingerbevegelser i stedet for små knapper og menyeelementer. Vårt søsternettsted Mobilen.no kåret Coast til årets nytteapp og årets beste app under Gulltasten-prisutdelingen i november.

Nå lanseres versjon 2.0 av nettleseren, med en rekke nyheter og forbedringer.

Du kan nå spille musikk fra nettsider direkte fra låseskjermen på iPad-en.

Innebygget musikkspiller og bedre PDF-håntering

Coast 2.0 har det samme brukergrensesnittet som tidligere, med en Hjem-skjerm som fungerer både som en søkeskjerm og som bokmerkeskjerm. Når du begynner å taste inn URL-en til et nettsted vil Coast begynne å foreslå nettsider for deg.

Versjon 2.0 har fått en innebygget musikkspiller, slik at du kan starte musikkavspilling direkte fra nettsider uten behov for en ekstra app. Sidene som spiller musikk eller lyder vil visualisere dette på Hjem-skjermen ved hjelp av et animert equalizer-symbol på bokmerkeikonet. Du kan også styre musikkavspillingen fra låseskjermen på iPad-en, på samme måte som om du spiller musikk fra en frittstående musikk-app.

PDF-er kan åpnes i eller lagres til andre apper du har installert på iPad-en.

Ifølge Opera har mange brukere etterlyst bedre måter å integrere PDF-dokumenter i Coast. Du skal nå enklere kunne kontrollere hvor du vil lagre PDF-dokumenter. Når du åpner en forhåndsvisning av en PDF i Coast, kan du trykke en gang på PDF-en for å få opp alle apper som kan lese PDF-er – for eksempel iBooks, Amazon Kindle, Evernote eller Dropbox. Så kan du åpne dokumentet i en av disse appene, eller få mulighet til å åpne dokumentet på en annen enhet hvis du lagrer det til en skytjeneste.

Bytt bakgrunnsbilde

En annen nyhet i Coast 2.0 er at du kan holde en finger inne på bakgrunnsbildet på Hjem-skjermen for å endre bakgrunnsbilde. Du kan velge mellom flere forhåndsdefinerte bakgrunner, eller bruke ett av dine egne bilder.

Opera har også forbedret hastigheten i appen, slik at det blant annet går raskere å navigere mellom ulike nettsider, og tilbake til Hjem-skjermen.

Appen kan lastes ned fra App Store.

Les også: Opera med ny og annerledes iPad-nettleser

(Kilde: Pressemelding)

Mer om
annonse