Disse mobilabonnementene gir deg mest for pengene

Sjekk vår oversikt her.

Det å bytte mobilabonnement er ikke spesielt vanskelig, men likevel holder mange fast på det samme abonnementet år etter år – kanskje av gammel vane.

Vår oversikt viser at det kan være ganske store penger å spare på å velge det abonnementet som er riktig for ditt bruksmønster.

I «gamle dager» måtte du ta stilling til hvor mye du ringer og hvor mange SMS-er du sender per måned, men i dag har de aller fleste mobilabonnementer mye ringeminutter og SMS-er inkludert, så det eneste du egentlig trenger å finne ut av er hvor mye data du har behov for.

Her er en sjekkliste:

  • Sjekk mobilregningene dine. Hvor mye data trenger du? Mat inn forbruket ditt fra de siste regningene i vår Mobilabonnement-kalkulator (trykk «flere valg» for å selv legge inn tall). Husk at det er dyrt å bruke mer enn datapakken din, men at det også er dumt å betale for mye mer data enn det du trenger.
  • Hvor god er dekningen der du bor? Det er i hovedsak to mobilnett i Norge; NetCom og Telenor. Andre operatører leier disse nettene. I tillegg kommer Ice, som nå holder på å bygge et rent 4G-nett i Norge – og leier nett fra Netcom der de selv ikke har dekning. Sjekk dekningen her: NetComTelenorIce
  • Hvor høy hastighet trenger du? Noen mobilabonnementer er «strupet» på 10 Mbps, andre på 20 eller 40 – mens andre igjen ikke har noen begrensning. På mobil er det ikke sikkert du merker særlig forskjell om hastigheten er 10 eller 40 Mbps – men vil du ha høy fart er det ikke sikkert du får det med de aller billigste abonnementene.
  • Hvilke tilleggstjenester finnes? Sjekk for eksempel at mobiloperatøren støtter BankID for mobil.
  • Bindingstid. Det er sjelden noe å spare på å kjøpe mobil og abonnement i ett, ettersom du ofte ender opp med å måtte binde deg i lang tid til et mobilabonnement som er dyrere enn det du trenger.
  • Andre vurderinger. Har operatøren et godt rykte, har den gode sider for kundeservice, og hva er andre brukeres erfaring med selskapet? Bruk gjerne vårt forum Diskusjon.no for å spørre om andres erfaring.

Finn abonnementet som passer ditt bruksmønster

Vi har tatt utgangspunkt i vår Mobilabonnement-tjeneste og funnet frem til de billigste abonnementene for tre ulike bruksmønstere. I oversikten nedenfor – og i vår priskalkulator – har vi ikke tatt hensyn til eventuelle kampanjetilbud og spesialpriser.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trykker du Flere valg kan du tilpasse kalkulatoren, for eksempel ved å legge inn faktisk forbruk fra forrige mobilregning.

Her er tre alternativer:

Mye data (15 GB/måned) og høy surfehastighet (mer enn 40 Mbps)

Det rimeligste alternativet for deg som krever mer enn 15 GB data i måneden, og samtidig trenger høye nedlastingshastigheter, er ifølge Mobilabonnement-tjenesten Banzai 4G 20 GB til 439 kroner i måneden. Abonnementet inkluderer 20 GB med data og en hastighet på 60 Mbps. Dekningen er levert av NetCom.

På en god andreplass finner du Chess SjakkMatt EkstraBruk til 548 kroner i måneden. Da er standardabonnementet til 299,- oppgradert med en ekstra 10 GB datapakke og økt hastighet, slik at du får 15 GB data og 80 Mbps.

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

Middels data (5 GB/måned) og middels surfehastighet (minst 20 Mbps)

Det billigste abonnementet her er Hello Lek, som for 295 kroner i måneden inkluderer 8 GB data og 40 Mbps nedlastingshastighet (Telenor-dekning).

Nest billigst er litt mer kjente OneCall Folkepakke, som for 298 kroner gir deg 5 GB data og en hastighet på 20 Mbps (NetCom-dekning).

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

Lite data (1 GB/måned) og lav surfehastighet (minst 10 Mbps)

Med dette bruksmønsteret er det One Call Grunnpakka til 185 kroner i måneden (inkludert 1 GB ekstra mobildata) som kommer best ut. Du får da 1,15 GB data og en hastighet på 20 Mbps. OneCall bruker NetComs nett.

Et annet godt alternativ er OneCall Folkepakka til 199 kroner i måneden, som inkluderer 1 GB data og 20 Mbps nedlastingshastighet.

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

Les også
Disse lyktestolpene skal gi topp 4G-dekning overalt
Les også
iPhone 6S gir alle raskere mobilt internett
Les også
– Entreprenøren hadde glemt å skru på 4G-senderen
Les også
Finnene bruker fem ganger mer mobildata enn oss
Les også
Slik er Banzais mobile bredbånd
Les også
Netcom lanserer 4G-bredbånd med 200 GB datamengde
Les også
Norge får straks en helt ny mobiloperatør
Les også
Det store dekningsløftet
Les også
Sjekk hvor god dekning du har
Les også
Slik klager du på dårlig dekning
Les også
Sjekk din egen surfehastighet her
Les også
Norges største test av mobilt bredbånd: Her får du raskest 4G-surfing med mobilen
annonse