Tek.no

Nyhet

Alienware lanserer «konsoll-PC» med masse kraft

Har kunngjort Steam Machine-modellen Alpha.

Dell

I fjor høst kunngjorde Valve sitt nye konsept «Steam Machines», et konsept som i korte trekk innebærer å utfordre de tradisjonelle spillkonsollene med PC-er pakket inn i konsoll-aktige grensesnitt basert på Valves Steam-plattform.

Valve var første ute med å vise frem en prototype av de nye maskinene, men idéen med konseptet er at maskinvareprodusenter selv skal kunne tilby sine egne Steam Machine-varianter, og følgelig har mange aktører nå kastet seg på karusellen. Disse maskinene er dog ikke fullt tilgjengelig ennå – hovedsaklig fordi Steam OS ikke er ferdig, og fordi Steam-kontrolleren ikke er tilgjengelig.

For noen er ventetiden kanskje litt for lang. Spillkjendisen Alienware har nå lansert det de kaller «verdens kraftigste spillmaskin som konsoll» – med navet Alpha. Ved hjelp av litt miksing og triksing har Alienware her laget en fullverdig PC, som samtidig kan fungere som en fullblods konsoll.

Alienware Alpha.Foto: Dell

Kraftig konsoll-PC

Ifølge Dell, som står bak Alienware, skal maskinen by på alt det beste fra de kraftige Alienware-PC-ene i et kompakt konsollformat, noe som i så fall skulle bety rikelig med hestekrefter under panseret.

Alienware Alpha vil komme i fire ulike varianter. Den rimeligste leveres med Intel Core i3-prosessor, 4 GB minne og en harddisk på 500 GB. De to neste utgavene får i5-prosessorer, 8 GB minne og 1 TB med lagringsplass, mens toppmodellen skilter med i7-prosessor, 8 GB minne og en harddiske på hele 2 TB.

Maskinene blir fullt ut oppgraderbare, slik at man alltids kan kjøpe de rimeligere variantene og deretter oppgradere for eksempel minne og prosessor senere.

Kommer med Windows og Xbox 360-kontroll

Grafikkløsningen er ikke spesifisert for hver enkelt modell, men ifølge Dell kan maskinene konfigureres med opptil et Nvidia GTX Maxwell-skjermkort med 2 GB videominne. Tilkoblingsmulighetene for samtlige inkluderer to HDMI-porter, to USB 2.0-porter foran, to USB 3.0-porter bak, Ethernet og Bluetooth 4.0.

Det er ellers verdt å merke seg at Alienware Alpha, i motsetning til andre Steam-maskiner, ikke leveres med Valves operativsystem SteamOS. Maskinen kjører i utgangspunktet Windows 8.1, og om du vil kan den fungere som en hvilken som helst annen Windows-baserte PC.

Det som får Alpha til å skille seg fra andre maskiner er at Alienware har snekret sammen et eget grensesnitt på toppen av Windows, som får boksen til å fungere som en Steam-basert spillkonsoll – ved hjelp av Steams «Big Picture»-modus, som er ment for TV-bruk.

Derfra har du full tilgang til hele Steam-biblioteket, og med på kjøpet får man for øvrig en Xbox 360-håndkontroll.

Maskinene skal lanseres i slutten av november i år til en startpris på 4790 kroner for den rimeligste modellen. Det er ennå uvisst hva du må ut med for de dyrere variantene. Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post når den er på lager.

Alienware Alpha blir antakelig ingen gullgruve: Dell mener Steam-maskinen blir selskapets minst lønnsomme produkt »

Les også
Nå er Valves «konsoll-PC-er» rett rundt hjørnet
Les også
Steam-håndkontrollen blir litt mindre unik
Les også
Dette er den håndholdte utgaven av Steam Machine
Les også
– Steam Machines blir svært utfordrende
Les også
Den raskeste Steam-maskinen er kåret
Les også
Nå får den selskap
annonse

Les også