Tek.no

Nyhet

Snart kan iPhone-telefonene bli utstyrt med egne røykvarslere

Det tyder ny Apple-patent på.

Jim Barber/Shutterstock.com
4 Sept 2015 18:00

Apple er ikke akkurat kjent for å ligge på latsiden når det gjelder nye patenter, og nå har blant andre nettstedet Apple Insider oppdaget enda en. Selskapets seneste patent-innvilgelse kan gi iPhone-telefonen din intet mindre enn røykvarslende egenskaper.

Patenten heter «Wireless device networks with smoke detection capabilities», og beskriver flere ulike løsninger.

Avansert varslingssystem

I motsetning til hva man kanskje skulle tro utfra navnet dreier ikke konseptet seg bare om å koble telefonene til smarte røykvarslere, som allerede finnes på markedet, via trådløse nett.

Vil Apple-enheter snart komme med innebygde røykvarslere? Foto: Hadrian/Shutterstock.com

Derimot beskriver patentdokumentet en løsning som innebærer å bygge røykvarsler-teknologi inn i selve telefonene eller nettbrettene, slik at disse fungerer som bærbare røykvarslere.

Dersom enhetene registrerer røyk kan disse så varsle brukeren, eller eventuelt foreta andre «passende handlinger», ifølge patentdokumentet. Dette kan for eksempel være å sende varslinger til andre elektroniske enheter, til en nødtjeneste eller aktivere sprinkleranlegg.

Gjør røykvarsling mulig overalt

Varslingene som sendes til andre elektroniske enheter kan for eksempel inneholde virtuelle kart som viser hvor det er blitt registrert røyk, og eventuelt hjelpe brukere med å komme seg i sikkerhet.

Apple skriver i patentdokumentet at noe av tanken bak konseptet er å gjøre røykvarsling mulig akkurat der hvor man til enhver tid befinner seg, slik at man slipper faren ved å for eksempel befinne seg utenfor rekkevidden til de vanlige, stasjonære røykvarslerne.

Meningen er også å kunne gi mer verdifull informasjon enn bare en alarm, slik at redningsmannskaper og andre lettere kan få oversikt over situasjonen. Flere detaljer om det nye konseptet, som det ennå er høyst uvisst når vi enetuelt får se, kan du lese i patentdokumentet.

Snart skal Apple dra sløret av flere nye produkter: Det store, årlige lanseringsarrangementet finner sted om få dager »

Les også
Nytt patent kan gjøre iPhone-skjermen umulig å knuse
Les også
Apple lanserer iPhone 6S den 9. september
Les også
Fremtidens Apple-produkter kan få solpaneler
Les også
Apple trapper opp satsingen på VR-teknologi
annonse

Les også