Tek.no

Nyhet

Dette widget-trikset burde alle Android-brukere prøve

Finn veien hjem med ett trykk.

Niklas Plikk, Teknofil.no
9 Sept 2015 13:37

En av Androids sterkeste kort i kampen mot iOS fortsetter å være «widgets» - aktive småprogrammer du kan feste til hjemskjermen som kan gjøre alle verdens ting.

Widgets kommer i uendelige former og farger med drøssevis av funksjoner, og du har sikkert flere av dem på hjemskjermen din allerede. Men i stedet for å bare feste en widget som viser hvilken sang du spiller, eller de ferskeste nyhetene fra Tek-nettverket, har vi funnet noe som er enda nyttigere:

En widget som viser oss veien hjem med bare ett trykk.

Det er nettstedet Gizmodo som har skrevet om den litt skjulte widgeten, som er å finne i alle Android-telefoner.

Slik setter du opp din egen widget:

1. Finn et tomt sted på hjemskjermen, og lag en widget

Det er lekende lett å sette opp en ny widget. Trykk og hold inne på hjemskjermen for å få opp en oversikt over ulike widgets. Under snarveier finner du den vi er ute etter: «Veibeskrivelse».

2. Skriv inn adressen du vil guides til

Så fort du har valgt veibeskrivelse-widgeten, må du skrive inn adressen til stedet du vil dra. Du kan lage flere snarveier hvis du vil, slik at du har én snarvei på hjemskjermen for å komme hjem, én til kjæresten og én til kontoret.

Hvis du er litt paranoid kan det være lurt å skrive inn adressen til naboen, eller et bygg i nærheten, slik at din egen adresse ikke lagres. Skulle telefonen din bli stjålet, vil dermed ikke tyven automatisk kunne finne veien til resten av dingsene dine.

OBS: Pass på at du er nøyaktig når du skriver adressen, og føy gjerne til by og postnummer, slik at appen ikke tar feil.

3. Kom deg hjem!

Vanskeligere enn det er det ikke. Så fort du trykker på appen vil sving-for-sving-navigering aktiveres. Trykker du på den lille pil-knappen på menyen nederst, vil du få et oversiktskart over løypen din.

For å velge transportmetode, for eksempel bil eller kollektivtrafikk, trykker du på adressefeltet øverst.

Du kan lage flere widgeter av den samme typen, slik at du raskt kan finne veien, uansett hvor du vil:

Har du noen andre gode widget-triks vi burde prøve? Kom gjerne med dem i kommentarfeltet nedenfor!

Er mobilen din treig?
Gjør Android-mobilen din raskere med dette lille trikset »

(Kilde: Gizmodo)

annonse