Nyhet

Slått opp med kjæresten? Ny funksjon gjør Facebook-livet etterpå litt enklere

Se hvordan den fungerer.

Facebook er et nyttig verktøy, men er ennå et stykke igjen fra å ta høyde for alle komplikasjonene i en persons liv, og som kan bidra til å gjøre Facebook-opplevelsen noe mindre lystbetont. Nå melder selskapet om en ny, fiffig funksjon for personer som nylig har opplevd samlivs- eller forholdsbrudd.

Den nye funksjonen skal gjøre det enklere å forholde seg til personen man har slått opp med, men altså uten å gå til det mer drastiske skrittet å blokkere eller «unfriende» vedkommende.

Gjør den andre personen mindre synlig

Funksjonen vil bli automatisk aktivert når en Facebook-bruker endrer forhold-statusen sin til singel, og innebærer i korte trekk at den andre personen simpelthen vil bli mindre «synlig» på Facebook.

Foto: Facebook

I praksis går den nye løsningen ut på at navnet til personen ikke vil dukke opp i nyhetsstrømmen, og at navnet heller ikke vil bli foreslått når man skriver nye meldinger eller tagger personer på bilder.

Man kan også begrense antallet bilder, videoer og statusoppdateringer som den andre personen ser, og for eksempel velge at personen kun ser innlegg som du har delt offentlig tidligere eller som du har tagget personen i. Du kan også «av-tagge» deg selv fra innlegg hvor den andre personen er tagget.

Skal testes i USA

Den andre personen vil aldri se hvilke endringer du foretar. Facebook skriver at de nye verktøyene er ment å gjøre brudd enklere å takle på tjenesten, men hvordan det hele blir mottatt gjenstår jo å se.

De nye funksjonene skal testes ut i USA i første omgang, og basert på tilbakemeldingene vil selskapet foreta justeringer og endringer, før funksjonene eventuelt vil få en bred, verdensomspennende utrulling. Facebook presiserer at det vil være helt frivillig å benytte seg av funksjonene.

Noen Facebook-funksjoner er mer kontroversielle enn andre: Tjenestens nye ansiktsgjenkjenningsfunksjon er trolig ulovlig i Norge »

(Via TechCrunch)

Les også
Snart skal Facebook få en ny videofunksjon
Les også
Nå utvider Facebook Liker-knappen
Les også
Facebook lager misliker-knapp
annonse