Tek.no

Nyhet

iPhone 6 Plus selvantente ved sengekanten

Fikk splitter ny telefon fra Apple, men ingen unnskyldninger.

David Grimsley/Fox 5 News/Tek.no, montasje
4 Jan 2016 18:00

Mobiltelefoner som selvantenner er kanskje ikke så veldig vanlig, men det skjer oftere enn man skulle tro. Vi har tidligere meldt om en lang rekke slike saker, og nå melder PhoneArena om at enda en uheldig mobilbruker har blitt utsatt for en selvantennende mobil.

David Grimsley/Fox 5 News

Mobilen vi snakker om er en iPhone 6 Plus, og den uheldige personen heter David Grimsley og er bosatt i Atlanta, Georgia. Ifølge Fox 5 News, som først rapporterte om saken, hadde Grimsley lagt telefonen til lading ved siden av seg på senga da han hørte noe han trodde var en alarm. Han skjønte raskt at det var røykvarsleren, og så til sin skrekk at telefonen spyttet ut flammer, gnister og røyk.

Han dyttet raskt telefonen av senga og ned på teppet, og videre derfra til gulvet hvor den ikke kunne gjøre mer skade. Hadde han ikke gjort dette kunne det fort blitt mye verre, men Grimsley slapp heldigvis med skrekken.

David Grimsley/Fox 5 News

Fikk ny mobil fra Apple

Grimsley rapporterte det hele til Apple, og fikk ganske raskt en splitter ny enhet i posten. Men det han ikke fikk, var noen form for unnskyldning, forklaring eller en annen form for anerkjennelse av at noe hadde gått fryktelig galt. Som han selv sier, kunne jo hele huset ha brent ned om han ikke hadde vært i rommet akkurat da og hindret brannen i å spre seg. Derfor er han skuffet over at Apple ikke tar hendelsen mer alvorlig:

– Jeg trodde at de skulle være mer bekymret, eller i det minste sjekke og høre om jeg ble brent eller om noe annet ble skadet.

Han er for øvrig glad for den nye telefonen, men klarer naturlig nok ikke å stole fullt ut på den etter hendelsen:

– Jeg er ganske nervøs for å plugge den i laderen og la den ligge på senga eller et annet sted den kan finne på utvikle en brann. Det kan jo skje igjen.

Vi Tek.no gjør oppmerksom på at både forsikringsselskaper og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap ved flere anledninger har gått ut og advart mot å lade mobiltelefoner om natten. Uansett merke på mobilen er det en viss fare for at batterier kan ta fyr under lading, selv om det hører til sjeldenhetene.

Mobiltelefoner er ikke bare farlige:
Hadde det ikke vært for mobiltelefonen, hadde ikke 24-åringen overlevd »

(Kilde: PhoneArena, Fox 5 News)

Les også
Apple fikser feil som har rammet tusenvis av iPhone-brukere
Les også
Norske myndigheter advarer mot farlige iPad-ladere
Les også
Bensinstasjon-lader får skylden for at gutterommet tok fyr
Les også
Våknet da telefonen tok fyr under puta
Les også
– Ikke lad mobilen om natten
annonse