Tek.no

Nyhet

Nå kommer GoPros første kameradrone

Se videoen som er spilt inn med prototypen.

GoPro/YouTube
30 Okt 2015 12:45

GoPros populære actionkameraer finnes i utallige kameradroner, men selskapet har hittil ikke selv beveget seg inn på dronemarkedet. I fjor kunne vi imidlertid melde at slike planer var i emning, og i mai ble dette bekreftet. Nå er dronen omsider blitt realisert.

GoPro har nemlig lastet opp en video på nettstedet YouTube som er filmet med prototypen til selskapets aller første kameradrone.

I videoen får vi dessverre ikke selve dronen, og det foreligger heller ingen tekniske spesifikasjoner per dags dato. GoPro indikerer i beskrivelsen av videoen at hensikten med klippet først og fremst er å vise frem det nye stabiliseringssystemet som selskapet har utviklet for dronen.

Tilsynelatende høy kvalitet

Utfra videoen å dømme er dronen utvilsomt i stand til svært stabile bilder, og GoPro forsikrer at det ikke ble foretatt noe form for bildestabilisering i etterproduksjonen. Kameraet som ble brukt var for øvrig selskapets egen Hero4-modell, og videoen er tilgjengelig i opptil 1440p-oppløsning.

Lanseringen av videoen kommer samtidig med GoPros publisering av sine seneste kvartalsresultater, noe som trolig ikke er helt tilfeldig, da resultatene ikke var ubetinget positive.

Selskapets noterte seg riktignok en økning i omsetningen på solide 43 prosent i det tredje kvartal i forhold til samme periode i fjor, og endte på 400 millioner dollar. Som blant andre Reuters melder var dette likevel under forventningene til Wall Street, som lå på 433 millioner dollar.

Svak etterspørsel etter Hero4 Session

GoPro-sjefen Nicholas Woodman uttalte overfor Reuters at årsaken til at resultatet ble noe svakere enn ventet var at etterspørselen etter Hero4 Session-modellen var relativt lav. Årsaken til det skal ha vært den høye prisen, noe GoPro prøvde å rette på ved å kutte prisen kraftig i september.

En annen dårlig nyhet var at det viktige amerikanske markedet sank med 7 prosent det siste kvartalet, men omsetningen i det internasjonale markedet var hele tre ganger høyere enn i forrige kvartal.

Selskapets første kameradrone er ventet på markedet i løpet av første halvdel av 2016. Videoen som er tatt opp med dronen kan du se under.

GoPro er ikke de eneste som kan stabilitet: Denne håndholdte riggen gir deg fjellstabil 4K-video »

Les også
GoPro opplever kraftig nedgang i salg
Les også
Ny modell og kraftig prisreduksjon på GoPro Session
Les også
GoPro Hero4 Session: Nå har GoPro fjernet all dødvekt
Les også
Ny kameradrone filmer i 4K-oppløsning
annonse