Til hovedinnhold

I løpet av oktober vil Teslas elbiler kjøre på egen hånd

Elon Musk røpet drøssevis av nyheter i helgen.

Maurizio Pesce, Flickr

I helga la Tesla fram kvartalsrapporten for andre kvartal dette året, og under pressekonferansen som påfulgte kom det ifølge Engadget frem en rekke interessante ting.

Uber er på kort tid nærmest blitt synonymt med bildeling. Nå vil selskapet kjøpe opp 500 000 Teslaer med selvkjørende egenskaper. Foto: Shutterstock

Den kanskje største nyheten – eller ryktet, om du vil – er at Tesla vurderer å starte opp sin egen Uber-konkurrent. Dette kom fram etter direkte spørsmål fra en tilhørende, som tok opp det faktum at Uber-sjef Travis Kalanick ønsket å kjøpe hele 500 000 Tesla-er til taxitjenesten sin. Spørsmålet lød derfor:

– Ser Tesla det som en mulighet å selge biler til bildelingstjenester, eller vil dere kutte ut mellommannen og levere slike tjenester direkte fra selskapets egen plattform?

Elon Musk tenkte seg om i 3-4 sekunder, før han sa:

– Det er et veldig gjennomtenkt spørsmål. Jeg tror ikke jeg skal besvare det.

Mange ser derfor ut til å mene at det kan virke som om Tesla-sjefen allerede har tenkt en del på dette. Hvorvidt det faktisk blir virkelighet er en annen sak.

Flere nyheter om Model 3 og Model X

Model X er en bil det knyttes store forventninger til. Foto: Tesla

I tillegg til dette ryktet, kom det fram ny informasjon om både Model 3 og Model X, som begge vil lanseres for fullt i løpet av de kommende årene. Dette er de viktigste nyhetene:

Måkevingedørene er visstnok ikke så problematiske, ifølge Musk. Det er derimot baksetene i Model X. Foto: Tesla
  • Model X vil bli tilgjengelig i Tesla Design Studio (nettsiden hvor man kan finjustere på utseendet) i løpet av august, og allerede sent i september skal de første heldige eierne få slå kloa i sin elektriske SUV.
  • Den største utfordringen ved å bygge Model X er etter sigende ikke måkevingedørene, som mange har trodd, men derimot baksetene. Musk selv beskrev setene som «...et skulpturelt kunstverk...», og som «...den vanskeligste tingen å få til riktig...».
  • Tesla har også nedjustert antall enheter de håper å levere av Model S og Model X fra 55 000 til «50 000 til 55 000» modeller.
  • Model 3 vil få en splitter ny elmotor, som ifølge Musk vil være starten på en helt ny generasjon motorer fra selskapet.
Model S blir snart enda mer selvkjørende – fra og med 15. august for utvalgte Tesla-eiere. Foto: Varg Aamo, Tek.no

Utover dette annonserte også selskapet at de ville utvikle sin egen programvare som skal brukes i sammenheng med selvkjørende egenskaper. Dette skal visstnok – på sikt – gjøre bilene i stand til å lære seg kjøreruter, og bruke kart til å navigere seg rundt.

Dette betyr ikke at Teslas biler vil bli helt selvkjørende med det første. Derimot varslet Musk & Co. at et begrenset antall Tesla-eiere vil få prøve ut de nye autopilot-funksjonene fra 15. august. Teknologien slippes for øvrig til alle Tesla-eiere sent i september eller tidlig i oktober.

To ivrige Tesla-fans betalte for en egen avisannonse:
– Slik kan du gjøre Model S bedre, Mr. Musk »

(Kilde: Engadget)

annonse