Tek.no

Nyhet Rykte:

Nå kan det bli bedre å være Nikon-eier

Lekket pressedokument fra Nikon avslører at selskapet lanserer ordning med hyppere fastvareoppdateringer.

Nikon/Shutterstock/Kristoffer Møllevik
9 Jan 2015 20:00

Det kan se ut til at Nikon har fulgt med på hva Fujifilm har gjort i det siste, for Fujifilm har fått mange fornøyde kunder etter at de begynte å oppdatere fastvaren (firmware) til kameraene sine hyppig. Et godt eksempel er da vi i 2011 testet Fujifilms X100 og kalte det en «sabotert legende». Særlig menysystemet fikk gjennomgå for å være «noe av det dårligste vi har sett og mest av alt minnet om regelrett sabotasje».

Noen måneder etterpå fikset de en rekke feil og mangler med X100, og fortsatte å slippe oppdateringer jevnt og trutt slik at vi etter til sammen fem fastvareoppdateringer følte vi kunne kalle kameraet ferdig. Resultatet ble fornøyde kunder som ikke lenger følte at de hadde gjort et dårlig kjøp, og dermed økte også sjansen for at de ville kjøpe Fujifilm igjen.

Nå tyder altså mye på at Nikon har fulgt med i den timen, og skal hive seg på samme vogna. Nettstedet PetaPixel melder om et lekket presseskriv fra Nikon som avslører at kameraprodusenten skal lansere «I AM Advancing»; en kampanje der de lover å følge opp brukere som melder seg på med hyppigere fastvareoppdateringer.

Lurer du på hva firmware egentlig er? Derfor bør holde kameraet ditt oppdatert»

Bare speilreflekser til å begynne med

Ryktene vil ha det til at det i første omgang er speilrefleksene til Nikon som blir en del av kampanjen. Foto: Shutterstock

I den lekkede pressemeldingen heter det at «fotografer vil få muligheten til å laste ned avanserte fastvareoppdateringer som gir nye funksjoner til deres Nikon speilreflekskameraer i opp til 3 år.» Hva som skjer etter tre år står det ikke noe om. Kanskje kommer det fortsatt programvare, eller kanskje de mener det da er på tide at du kjøper deg et nytt kamera. Noe som ikke er utenkelig, det er jo det de tjener penger på.

Det er bare speilreflekskameraer som nevnes i pressemeldingen, og det står at til å begynne med vil det være Nikon D750, D810, D800, D610 og D600 som får oppdateringer. Kameraene skal i følge pressemeldingen få bedre hvitbalanse og en nye «Metallic Picture Controll option», som skal være en unik høy-kontrast innstilling som er både naturlig og iøynefallende.

Den beste prisen på Nikon og andre kameraer finner du i vår Prisguide»

Ikke bekreftet, men vil være lurt

Det er mange ting med forskjellige kameraer som er relativt lett å fikse med en fastvareoppdatering, men som likevel ikke blir det. Kanskje er det fordi kameraprodusentene er redde for at det vil sende et signal om at kameraet deres ikke er perfekt?

Nikon Norge ville verken bekrefte eller avkrefte ovenfor Tek.no om den lekkede pressemeldingen er ekte, men den ser troverdig ut, og et slikt initiativ og satsing på sine egne speilreflekser ville vært et smart trekk av Nikon.

Les også: Kamerasalget stuper»

Nikon er ikke den eneste kameraprodusenten som tenker nytt, men Kodak har tatt det ett steg lengre og satset på mobiltelefoner»

(Kilde: PetaPixel)

Les også
To nye toppmodeller fra Nikon
Les også
Her er høydepunktene fra fotoåret 2014
Les også
X100 får enda en fiks
Les også
Ikke la ditt X100 dø
annonse

Les også