Til hovedinnhold

Denne prototypen kan være Apples nye mini-telefon

iPhone 7C får visstnok et kjent designspråk i mindre format.

Nowehereelse

Apple lanserer vanligvis nye telefoner i september en gang hvert år, men allerede nå svirrer det rykter omkring det vi nesten må anta vil bli hetende iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Nå melder imidlertid GSMArena om at enda en modell har meldt seg på ryktegaloppen: iPhone 7C.

Vi har også tidligere meldt om lignende rykter, men nå har det dukket opp noe langt mer spennende enn bare løst prat: en prototype.

Touch ID-knappen er fortsatt på plass.
Nowhereelse

Bildene av prototypen stammer opprinnelig fra den franske lekkasjesiden Nowehereelse, og viser noe som i bunn og grunn ser ut som en forminsket versjon av iPhone 6S.

Mindre, enklere modell

iPhone 7C (eller 6C, alt etter hvilket rykte du skal tro på) skal etter sigende bli Apples første 4-tommers mobil siden iPhone 5S ble lansert i 2013, og ta over for nettopp denne aldrende modellen i Apples sortiment. Dermed er det også nærliggende å tenke seg at man vil gå for noe enklere innmat, slik at prisen legger seg et godt stykke under den «vanlige» modellen og Plus-modellen.

Dette betyr muligens ingen 3D Touch-teknologi, samme kamera som i enten iPhone 6- eller iPhone 6S-generasjonen og A9-prosessoren istedenfor den forventede, nye A10-brikken iPhone 7 og 7 Plus sannsynligvis vil bli utstyrt med. Dette forutsetter selvfølgelig at kameraet får noen små oppgraderinger i neste generasjon.

Prototypen ser betydelig mindre ut i hånden enn de eksisterende modellene. Nowehereelse
Alle modellene og alle fargene til iPhone 7C/iPhone 6C, foreslått av en konseptdesigner.
Ferry Paschier

Ellers kan vi se av bildene at telefonen ser noe tykkere ut, og også er desidert mindre enn iPhone 6S – men litt større enn iPhone 5S på grunn av det nye designspråket. Touch ID er selvfølgelig på plass, sammen med den lekre 2,5D-utførelsen på skjermglasset. Dersom iPhone 7C virkelig blir navnet, vil den altså bli en slags «etterfølger» til iPhone 5C, hvilket også burde bety at det blir et vell av farger å velge mellom. I motsetning til forgjengeren ser imidlertid den nye telefonen ut til å bli laget av metall, ikke plast – dersom prototypen virkelig skulle vise seg å være ekte, altså.

Nederst kan du for øvrig se alle bildene av prototypen, samt en rekke konseptmodeller som viser iPhone 7C i en rekke spennende farger. Dette er imidlertid bare datagenererte bilder fra designeren Ferry Paschier, og ikke ekte modeller.

Noen ryktemakere hevder en lansering av Apples mini-modell ikke er langt unna:
– Ny, billig-iPhone lanseres i februar »

(Kilde: GSMArena, Nowhereelse)

annonse