Nyhet

Så mye vil den nye Google-telefonen koste i Norge

Google og LGs Nexus-mobil 5X blir 30 prosent dyrere i Norge enn i USA.

LG Nexus 5X kommer til Norge i midten av november. Den norske prisen blir 4190 kroner for modellen med 16 GB, mens du må ut med ytterligere 500 kroner for modellen med 32 GB. Her er det verdt å minne om at Nexus-modellen ikke støtter minnekort. Dermed kan det være lurt å satse på 32 GB-modellen, om du ellers mener dette er telefonen for deg.

Kjapp, og med fokus på kamera

Nexus 5X skal komme i tre farger: hvit, blågrønn og svart. Foto: Produsenten

Nexus 5X er en mobiltelefon med 5,2 tommer skjerm, og en Snapdragon 808-prosessor som jobber på 1,8 GHz. Den har et hovedkamera på 12,3 megapiksler, og en bildebrikke som skal sørge for at kameraet tar bilder av ekstra høy kvalitet. Andre toppmodeler har gjerne flere megapiksler, men antallet megapiksler er ikke nødvendigvis så viktig.

Så langt har vi bare fått knipset noen få bilder i forbindelse med telefonlanseringen i London i slutten av september, og det gir ikke grunnlag for å trekke noen konklusjoner.

USB C og Marshmallow

Den kanskje mest spennende nyheten med Nexus X5 er at den får USB C-port. Dette er en ny standard for ladekontakten til mobiltelefoner og andre USB-dingser. I likhet med Apples lightning-kontakt kan du sette inn ladepluggen begge veier. Frem til det blir vanligere med USB-C betyr det at du ikke vil finne noen som kan hjelpe deg med en lader, dersom du er på farten og trenger påfyll av strøm mens laderen din ligger hjemme.

Den andre nyheten er at telefonen har operativsystemet Android Marshmallow. Som med alle Nexus-mobiler dreier det seg altså om Googles Android-grensesnitt, uten den ekstra funksjonaliteten produsentene normalt legger på telefonene sine. I teorien betyr det at telefonen blir raskere, og at nye versjoner av Android kan installeres fortløpende.

Android har utviklet seg mye i årene som har gått, og fungerer i dag helt utmerket også uten produsenttilleggene.

Nexus 5X har også en fingeravtrykkleser på baksiden, slik at den kan brukes med Android Pay, riktig nok enn så lenge bare i USA.

Les sniktitten vår:
Vi prøvekjørte LG Nexus X5 »

Les også
LG først med Marshmallow
annonse