Tek.no

Nyhet

Netflix er den tjenesten som krever mest data i verden

Video utgjør til sammen nesten 60 prosent av all trafikken.

Skjermdump
Ole Henrik Johansen
24 Okt 2018 07:39

Ifølge en rapport fra amerikanske Sandvine, er Netflix den tjenesten som bruker mest nedlastingsdata i verden. Samtidig viser det seg at spilling også tar et stadig større jafs av kaken.

Rapporten viser at video som i særklasse det som bruker mest data. Litt over halvparten av all data som blir hentet ned fra nettet i verden er videoinnhold. Nærmere bestemt 58 prosent, skal vi tro Sandvine.

Netflix tar mest

Strømmetjenesten Netflix er den tjenesten som bruker aller mest data, med hele 15 prosent av totalen i verden. Og på de mest aktive delene av døgnet beslaglegger tjenesten hele 40 prosent av all nettrafikken i USA.

Men det er ikke bare Netflix som belaster nettet mye. Rapporten viser også at andre innebygde videoer utgjør 13,1 prosent av trafikken, mens YouTube havner rett bak med sine 11,4 prosent.

Med andre ord er video krevende nettet rundt om i verden, og ifølge rapporten vil dette bare øke i tiden som kommer.

– Antallet videoer vil forsette å øke ettersom mer og mer innhold blir høyoppløst, og flere brukerne tar i bruk 4K-innhold, sier Cam Cullen i Sandvine.

Spill tar også sin del av kaken

Selv om video dominerer med hele 58 prosent av all nedlastingsdata, peker rapporten på at også andre sjangere stadig krever mer kapasitet.

Spilling er noe som stadig krever mer data. Ifølge rapporten tar spill en større del av kaken (7,1 prosent) enn sosiale medier med sine 5,1 prosent. Det pekes på at noe av grunnen til dette er at populære spill stadig blir større, og derfor krever mer nedlasting.

Til sammenligning utgjør vanlig nettsurfing 17 prosent av den totale databruken.

Likevel er fildeling større enn de tre ovennevnte med sine 22 prosent, hvor rapporten sier at dette tallet utgjør 31 prosent for Europa og Midtøsten.

En ny ruter kan få fart på nettet ditt hjemme
Sjekk hvilken du skal kjøpe til rundt tusenlappen »

(Kilde: Sandvine)

Les også
Netflix viser sin egen film på kino først, før den kommer til strømmetjenesten
Les også
– Ulovlig nedlasting via BitTorrent er på ingen måte dødt
Les også
Netflix kan få reklame mellom episodene
Les også
Pass på: Ny bølge med Netflix-svindel på gang
annonse

Les også