Nyhet

Volkswagens nye elbil gjør unna 0-100 på 2,25 sekunder

I.D. R Pikes Peak er avduket.

Den tyske bilgiganten Volkswagen har dratt sløret av sin nye strømdrevne doning, som ser ut til å ville levere krutt i bøtter og spann.

Bilen heter I.D. R Pikes Peak og er en «helelektisk superbil», som produsenten kaller den. Kjøretøyet er laget for å konkurrere i Pikes Peak International Hill Climb-løpet, derav navnet.

I.D. R Pikes Peak har 680 hestekrefter, et dreiemoment på 680 Nm og en vekt på bare 1100 kilogram. Med denne utrustningen skal 0-100 gjøres unna på vanvittige 2,25 sekunder, som ifølge Volkswagen er raskere enn både Formel 1- og Formel E-biler.

Skal slå rekord

Bilen bruker i likhet med vanlige elbiler lithium-ion-batterier til å lagre energien, og produsenten sier at rundt 20 prosent av den elektriske energien som kreves under løpet genereres under kjøringen. Ved bremsing regenerer de elektriske motorene bremseenergi til elektrisitet, og fører den inn i batteriet.

Planen med Volkswagens nye elbil er å slå rekorden for elektrisk drevne prototyper i Pikes Peak International Hill Climb, også kalt «Race to the Clouds». Den gjeldende rekorden i klassen er på 8 minutter og 57,12 sekunder og ble satt av Rhys Millen fra New Zealand i 2016.

Denne rekorden ble satt med en e0 PP100, produsert av det latviske selskapet Drive e0. Den bilen skilter med hele 1596 hestekrefter, men også en høyere vekt på 1200 kilogram.

– Piles Peak blir definitivt en ekte syretest for elektrisk kjøring. Kunder har alltid hatt nytte av funnene som gjøres innen motorsport, og vi vil bruke disse funnene som en verdifull drivkraft for utviklingen av fremtidige I.D-modeller, sa en representant for VW i pressemeldingen.

Pikes Peak International Hill Climb-løpet går av stabelen den 24. juni i den amerikanske delstaten Colorado.

BMW har også sluppet en ny elbil som blir litt mindre dramatisk: Slik er den nye SUV-modellen Concept iX3 »

Les også
Fremtidens elbiler kan lagre strøm i karosseriet
Les også
Så lang rekkevidde får Audis nye elbil
Les også
Her er Porsches nye luksus-elbil
Les også
I.D. Vizzion er Volkswagens selvkjørende luksusdrøm
annonse