Til hovedinnhold

Google slipper ny Chromecast – solgt i en amerikansk butikk ved et uhell

9. oktober har Google invitert inn til et stort lanseringsarrangement i New York. Over en uke før dette går av stabelen kan vi nå etter alle solemerker krysse ett av produktene de planlegger å vise frem fra listen over nyheter: en oppdatert Chromecast.

Oppmerksomme kunder har nemlig funnet de nye Chromecastene for salg i enkelte Best Buy-butikker i USA.

Kan få støtte for blåtann

Denne nye Chromecasten selges allerede i amerikanske Best Buy-butikker. Gammel versjon til høyre.

Dessverre ser det ikke ut til at nykommeren, som vil utgjøre tredje generasjon Chromecast, har så veldig mye nytt å by på. Annet enn å vise et nytt design, hvor den «glossy» og svært ripeutsatte utførelsen nå er byttet ut med matt plastmateriale, inneholder esken ingen avsløringer i seg selv. Den forteller imidlertid at Chromecast fortsatt bare vil strømme i Full HD-oppløsning.

Fra en søknad til de amerikanske kommunikasjonsmyndighetene FCC vet vi imidlertid at Google nylig fikk godkjent en Chromecast med innebygget blåtann og det som kan være bedre støtte for trådløse 5GHz-nettverk, som blir mer og mer utbredt. Disse oppdateringene kan alle være skjult i den nye strømmepinnen.

Det mest interessante her er blåtann-tilkoblingen ettersom det tidligere har gått rykter om at Google er i ferd med å rulle ut sin egen spillstrømmetjeneste. Blåtann kan gjøre det enklere å koble til håndkontroller for å styre spillene.

Den nye Chromecast-modellen koster det samme som dagens modell, i alle fall i USA, hvor nykommeren allerede selges for 35 dollar.

Populær strømmepinne

Googles Chromecast er en av de mest populære måtene å dele bilder og video fra mobilen eller datamaskinen med TV-en, noe som ikke minst skyldes den svært kompakte størrelsen og den lave prisen.

Fra tidligere har Google også lansert Chromecast Ultra, som i motsetning til den «vanlige» Chromecasten kan strømme video i 4K-oppløsning. Selskapet har også Chromecast Audio, som kan gjøre både bilstereo og gamle høyttalere «smarte».

I New York vil Google også slippe nye Pixel-telefoner. Her kan du lese alt vi vet om dem allerede.

Vi gjorde det Google sa ikke gikk an:
Chromecast Audio gir trådløs lyd i bilen »

(Kilde: The Verge)

annonse