Til hovedinnhold

Hackere stjal kryptovaluta for over tre milliarder kroner

Et av de største tyveriene av digital valuta noensinne.

Colourbox/22227313

Et av de aller største ranene av kryptovaluta noensinne fant nylig sted, melder blant andre Bloomberg. Offeret denne gangen var den japanske kryptovaluta-børsen Coincheck.

Ifølge Coincheck ble digital valuta til den nette sum av rundt 400 millioner dollar hentet ut, noe som tilsvarer intet mindre enn rundt tre milliarder kroner. Noen rapporterer imidlertid at tallet ligger enda høyere.

Valutaen det dreier seg er ikke den kjente Bitcoin-valutaen, men en valuta som heter NEM, som ifølge tallene hos CoinMarketCap er verdens tiende største digital valuta for øyeblikket. Den har en samlet markedsverdi på litt over 9 milliarder dollar.

NEM er verdens tiende største kryptovaluta.
NEM

Lover å tilbakebetale

Coincheck uttalte at de ikke er sikre på hvordan verdiene har forsvunnet, men mest sannsynlig dreier det seg hacking. Selskapet skal ha klart å spore verdiene og sier at de ikke ser bort fra at det blir mulig å finne dem igjen, men dette vil videre etterforskning vise. De har stanset handel med all digital valuta bortsett fra Bitcoin.

Coincheck har allerede lovet å betale tilbake brukere som har tapt penger på hendelsen med deres egen kapital, som Bloomberg meldte på søndag. Det skal dreie seg om til sammen 260 000 kunder.

Hendelsen er blant de mest alvorlige i sitt slag noensinne. En av de få tidligere hendelsen som kan måle seg er tyveriet fra den store Mt. Gox-børsen i 2014, hvor Bitcoin til en verdi på rundt 2,5 milliarder kroner forsvant i det som trolig var et gigantisk tyveri.

Mt. Gox-hendelsen, som også skjedde i Japan, førte til at myndighetene i landet innførte et nytt lisenssystem for å forhindre at noe lignende skjedde igjen, uten at det ser ut til å ha hjulpet denne gangen.

Banker i Norden er også skeptiske til kryptovaluta: Nordea forbyr nå alle sine ansatte å handle digitale valuta »

annonse