Til hovedinnhold

Danske nettpirater har mottatt «trusselbrev» i posten fra rettighetshavere

«Betal, ellers går vi til sak.»

Det er ingen hemmelighet at kampen mot nettpiratene har blitt trappet opp siste årene, også i hjemlige trakter. I vårt lille naboland i sør har piratjegerne nå for alvor brettet opp ermene, melder den danske avisen Finans.

Et advokatfirma i Danmark har begynt å sende ut brev til danske forbrukere på vegne av rettighetshavere med krav om erstatning for ulovlig nedlasting av opphavsbeskyttet materiale på Internett.

Mer enn 1000 brev

Firmaet skal ha sendt ut så mye som over 1000 brev. I brevene bes mottakeren om å betale et erstatningskrav på rundt et par tusen kroner for å avslutte saken.

Illustrasjonsbilde.

Én av mottakerne av brevene skal ha blitt saksøkt som et resultat av at advokatfirmaet ikke oppnådde et forlik med vedkommende. I søksmålet kreves en erstatning på 5000 kroner på vegne av klienten.

Kalles «trusselbrev» av forbrukerrådet

Advokatfirmaet selv mener de har retten på sin side og at de har dokumentasjon på at de aktuelle IP-adressene har blitt brukt til ulovlig nedlasting. Som Finans tidligere rapporterte har imidlertid det danske forbrukerrådet kritisert brevene for å bygge på tynt grunnlag.

Forbrukerrådet har også karakterisert brevene som «trusselbrev» på grunn av måten brevene truer mottakeren til å betale for å slippe ytterligere, rettslige konsekvenser.

Én person har som sagt hittil blitt saksøkt, men advokatfirmaet har varslet at flere søksmål er underveis.

Torrent-nettsteder får stadig vanskeligere kår: Nylig ble enda en søkemotor for torrentfiler stengt »

annonse