Tek.no

Nyhet

AMD trapper opp produksjonen av grafikkort for å møte enorm etterspørsel

Men bekrefter at de fortsatt sliter med minnemangel.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
1 Feb 2018 14:54

Etterspørselen etter grafikkort har økt markant den siste tiden, noe som fører til økende priser og tomme butikkhyller mange steder. Nå har AMD bekreftet at de skal øke produksjonen av grafikkort for å imøtekomme etterspørselen, melder blant andre AnandTech.

AMD opplyste om opptrappingen i forbindelse med presentasjonen av de seneste kvartalsresultatene nylig.

Bekrefter minnemangel

Selskapet sier at de har en solid forsyning av komponenter via sine leverandører, som setter dem i stand til å øke produksjonen. AMD bekrefter mangelen på GDDR5-minne, men satser på å få løst dette i samarbeid med sine partnere utover året.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det er uvisst akkurat hvor stor opptrapping det dreier seg om og i hvilken grad det vil påvirke prisene. Som vi rapporterte for litt siden melder grafikkortprodusenter om at prisene øker på flere av komponentene, men først og fremst på minne.

AMD er som kjent ikke den eneste aktøren på markedet, og da vi tok kontakt kunne både Asus og MSI bekrefte at etterspørselen øker kraftig og at det er lite man kan gjøre med det.

– Situasjonen vi nå er oppe i har vist seg enormt vanskelig å kontrollere ettersom vi ikke har kontroll over alle variablene som ligger til grunn for den. Og på toppen av dette har vi også slitt med svak tilgjengelighet for flere komponenter de siste månedene, da spesielt GDDR-minne, sa Patrick Streutjens, markedsansvarlig for PC-komponenter i MSI, overfor Tek.no.

Som vi meldte i januar er populariteten til kryptovaluta mye av årsaken til at etterspørselen etter grafikkort øker for tiden, og populære spilltitler er også en viktig faktor.

Denne løsningen gir deg et lydløst grafikkort »

Les også
Så god er Intel og AMDs første samarbeidsprosessor
Les også
Derfor er det «grafikkortkrise»
Les også
– Prisene fortsetter oppover
annonse

Les også