Nyhet

Nå har Raspberry Pi 3 fått mye raskere nettverk

Raspberry Pi 3 Model B+ er kunngjort.

De små Raspberry Pi-kortene har blitt svært populære produkter for selvbyggere, og nå har fansen fått enda et produkt å leke seg med. På sin offisielle blogg har produsenten nemlig kunngjort sitt nye Raspberry Pi 3 Model B+.

Kortet er altså en oppgradering av Raspberry Pi 3 Model B, som ble lansert for temmelig nøyaktig to år siden.

Det nye kortet representerer riktignok ikke en dramatisk overhaling, men har likevel noen endringer som er verdt å merke seg. Prosessoren er som før en firekjerners ARM Cortex-A53, men klokkefrekvensen er nå skrudd opp til 1,4 GHz, 200 MHz mer enn på forgjengeren.

Mye bedre nettverk

Den viktigste oppgraderingen finner vi imidlertid på nettverksfronten. Raspberry Pi 3 Model B+ har nemlig endelig blitt utstyrt med 802.11ac dual-band WiFi, mens Bluetooth-versjonen er skrudd opp til 4.2.

Dette resulterer naturlig nok i vesentlig bedre nettverksytelse. Ifølge Raspberry Pi Foundation yter Raspberry Pi 3 Model B+ cirka tre ganger bedre i 5 GHz-båndet enn det forrige kortet, som altså kun har vanlig 802.11b/g/n WiFi, og ytelsen i 2,4 GHz-båndet er også vesentlig bedre.

I tillegg til dette har det oppgraderte kortet også fått Gigabit Ethernet-støtte over USB 2.0-standarden, som ifølge produsenten gir mer enn en tredobling i ytelsen også her, fra rundt 95 Mbit/s på det forrige kortet til 315 Mbit/s på det nye.

Produsenten opplyser at det nye kortet bruker vesentlig mer strøm enn forgjengeren og anbefaler sterkt å bruke den offisielle strømforsyningen for stabil levering av de nødvendige 2,5 ampere som Pi-kortet trenger. Kortet er tilgjengelig i norske butikker nå til en pris på rundt 450 kroner.

Raspberry Pi har mange konkurrenter: Pine64 har sluppet to nye og smarte ettkortsdatamaskiner »

Les også
Pine64 slipper to nye og smarte ettkortsdatamaskiner
Les også
Raspberry Pi har sluppet nytt minikort for deg som har lyst til å slippe lodding
annonse