Til hovedinnhold

Nå har Raspberry Pi 3 fått mye raskere nettverk

Raspberry Pi 3 Model B+ er kunngjort.

De små Raspberry Pi-kortene har blitt svært populære produkter for selvbyggere, og nå har fansen fått enda et produkt å leke seg med. På sin offisielle blogg har produsenten nemlig kunngjort sitt nye Raspberry Pi 3 Model B+.

Kortet er altså en oppgradering av Raspberry Pi 3 Model B, som ble lansert for temmelig nøyaktig to år siden.

Det nye kortet representerer riktignok ikke en dramatisk overhaling, men har likevel noen endringer som er verdt å merke seg. Prosessoren er som før en firekjerners ARM Cortex-A53, men klokkefrekvensen er nå skrudd opp til 1,4 GHz, 200 MHz mer enn på forgjengeren.

Raspberry Pi Foundation

Mye bedre nettverk

Den viktigste oppgraderingen finner vi imidlertid på nettverksfronten. Raspberry Pi 3 Model B+ har nemlig endelig blitt utstyrt med 802.11ac dual-band WiFi, mens Bluetooth-versjonen er skrudd opp til 4.2.

Dette resulterer naturlig nok i vesentlig bedre nettverksytelse. Ifølge Raspberry Pi Foundation yter Raspberry Pi 3 Model B+ cirka tre ganger bedre i 5 GHz-båndet enn det forrige kortet, som altså kun har vanlig 802.11b/g/n WiFi, og ytelsen i 2,4 GHz-båndet er også vesentlig bedre.

I tillegg til dette har det oppgraderte kortet også fått Gigabit Ethernet-støtte over USB 2.0-standarden, som ifølge produsenten gir mer enn en tredobling i ytelsen også her, fra rundt 95 Mbit/s på det forrige kortet til 315 Mbit/s på det nye.

Produsenten opplyser at det nye kortet bruker vesentlig mer strøm enn forgjengeren og anbefaler sterkt å bruke den offisielle strømforsyningen for stabil levering av de nødvendige 2,5 ampere som Pi-kortet trenger. Kortet er tilgjengelig i norske butikker nå til en pris på rundt 450 kroner.

Raspberry Pi har mange konkurrenter: Pine64 har sluppet to nye og smarte ettkortsdatamaskiner »

annonse