Til hovedinnhold

Nokia kutter prisen på VR-kameraet sitt med 160 000 kroner

Nei, det er ikke en skrivefeil.

Nokia

Det finnes nå et antall VR-kameraer på markedet, men få er nok like potente som kameraet Nokia lanserte i fjor i et forsøk på å fornye seg selv. Den tidligere mobilprodusentens VR-debut heter Ozo og befant seg i en temmelig ekstrem prisklasse. Nå melder Nokia at Ozo har fått et kraftig priskutt.

I forbindelse med lanseringen av kameraet i Kina skal selskapet kutte prisen med 20 000 dollar, et priskutt som også gjelder for Europa.

Koster nå «bare» 327 000 kroner

Den opprinnelsen prisen var 60 000 dollar, som altså betyr at VR-kameraet nå «bare» koster 40 000 dollar, cirka 327 000 norske kroner. Produktet har altså ennå en avskrekkende prislapp, selv om kuttet må sies å være ganske betydelig.

Kameraet har fått et kraftig priskutt, men er fremdeles svært dyrt.
Nokia

Til tross for at kameraet prismessig ligger utenfor rekkevidden til den jevne forbruker, kan priskuttet likevel få stor betydning for forbrukere i den forstand at etterspørsel etter kameraet blant innholdsprodusenter trolig vil øke, som igjen kan resultere i større mengder profesjonelt VR-innhold.

Som vi meldte i april har Nokia allerede inngått avtale med Disney om bruk av Ozo til produksjon av VR-innhold, og andre, mindre selskaper vil antakelig også kaste seg på etter hvert.

Første i sitt slag

Ozo skal være det første kommersielt tilgjengelige VR-kameraet som er designet for å produsere profesjonelt innhold. Enheten har form som en liten «ball» og består av åtte kameraer som sammen med åtte mikrofoner gir en 360-graders sanseopplevelse for både hørsel og syn.

Kameraet benytter spesiell programvare som sørger for å knytte alle lyd- og bildedata sammen til én enkelt fil hvor alt er perfekt synkronisert. Det er ellers designet for å overføre VR-bilder i sanntid, og kan også kontrolleres trådløst slik at du for eksempel kan feste det på en drone.

Nøyer du deg med litt mer beskjedne løsninger?
Vi har testet fire 360-graderskameraer for forbrukere »

(Via Engadget)

annonse