Til hovedinnhold

3 satser på 3G-nett i Norge

Den svenske mobiloperatøren 3 har ikke gitt opp sin satsning i Norge. De har lisens for å bygge 3G-nett i Norge, men tiden begynner å renne ut.

Ifølge Teleavisen har representanter for mobiloperatøren nylig hatt samtaler med Samferdselsdepartementet og Post- og teletilsynet. Det var mobiloperatøren selv som tok kontakt med norske myndigheter. Ingen av partene vil derimot gå nærmere inn på hva de siste samtalene har dreiet seg om. Men Samferdselsdepartementet avviser at 3 har levert søknad om utsettelse av satsningen i Norge.

3 har lisens for å bygge ut et 3G-nett i Norge, men ifølge lisensen må operatøren oppnå 30 prosents dekning innen september neste år for å oppfylle konsesjonskravet. Så langt har 3 årlig betalt en årsavgift på 20 millioner for den norske lisensen, men utbyggingen har ikke startet.

- Vi er fullt klar over betingelsene i den norske konsesjonen, sier informasjonsdirektør hos 3, Erik Hörnfeldt, ifølge Teleavisen.

3 var det tredje firmaet som fikk lisens for utbygging av 3G-nett i Norge. Selskapet har tidligere sagt at de vil ha overskudd på satsningene i Danmark og Sverige før de starter opp i Norge.

Kilde: Teleavisen.

Mer om
annonse