Til hovedinnhold

Slik blir Samsungs alt-i-ett

Designbomber med berøringsskjermer.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware/Berlin: Alt-i-ett-maskiner er det overalt på IFA. Blant de lekreste finner vi Sony Vaio Tap 20 og Samsungs alternativ, All-in-One PC 7 series 27".

Designen er rett og slett lekker. Her er det børstet aluminium, og en heltrukket glassplate i front. Baksiden er kanskje ikke like elegant, men glatt og fin også der. Om du skal koble til noe ekstrautsstyr så er alt av porter og slikt gjemt under et lite deksel.

Som modellnavnet sladrer om, her er det ett panel på 27 tommer. Oppløsningen er satt til voksne 2560 ganger 1440, noe som er rimelig standard for de litt fetere 27-tommerne.

Blir ikke billig

Det store ankepunktet mot denne saken er prisen, rundt 16 500 kroner regner Samsung med at den vil koste i Norge. Om det blir for mye så har Samsung en litt mindre modell tilgjengelig, da i form av en 23-tommer. Men noen pris på lillebror var ikke klar enda. Likevel gjetter vi på området rundt 10 000 kroner, siden det er her vi finner den minste iMac-modellen fra Apple. Lillebror kjører også med en noe lavere oppløsning, 1920 ganger 1080 punkter.

Begge modeller støtter bruk av opptil ti fingre samtidig. Samtidig skal kameraet på toppen kunne kjenne igjen enkelte håndbevegelser, slik som vi har sett på diverse Smart-TV-er.

Begge de utstilte modellene benyttet samme prosessor, i form av Intel Core i7-3770T kjørende på 2,5 GHz.

Kommer med TV-tuner

Begge maskinene kan også brukes som TV, dersom det skulle friste. De kan som en opsjon komme med innebygget digitaltuner og fjernkontroll.

annonse