Til hovedinnhold

Nokia sparker 10.000 ansatte

Men samtidig kjøper selskapet spennende bildeteknologi fra svenskene.

Nokia har planer om å kutte opptil 10.000 stillinger innen 2013, som en del av en større omstrukturering i selskapet. Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet i dag.

– Vi øker vår fokus på de produktene og tjenestene våre kunder verdsetter mest, samtidig som vi fortsetter å investere i den innovasjonen som alltid har definert Nokia, sier Nokia-sjef Stephen Elop.

Nokia hadde i slutten av mars 53.000 ansatte.

Elop sier i børsmeldingen at oppsigelsene er en konsekvens av de grepene selskapet er nødt til å ta for å kunne sikre Nokias langsiktige konkurransekraft.

Som en del av omstruktureringen vil Nokia stenge kontorer i Finland, Tyskland og Canada. Nokia gjør også endringer i toppledelsen.

Kjøper svensk bildeteknologi

Ifølge meldingen har Nokia planer om å investere kraftig i utvikling av produkter og brukeropplevelser som får selskapets Lumia-smarttelefoner til å skille seg ut fra konkurrentenes produkter, samtidig som produktene skal bli tilgjengelige for enda flere brukere. Foto er ett av områdene Nokia ønsker å differensiere seg på, og Nokia annonserte i dag at de kjøper opp svenske Scalado, som lager avansert teknologi for bildebehandling.

Lokasjonsbaserte tjenester er et annet område hvor de vil differensiere seg i forhold til konkurrentene, i tillegg til at de vil ta sine lokasjonsbaserte tjeneser over til nye bransjer. Nokia vil også fortsette å fokusere på enkle mobiltelefoner, såkalte "feature phones", og på å gjøre dette forretningsområdet mer lønnsomt.

Luksusmobilmerket Vertu vil bli solgt til risikokapitalselskapet EQT.

Nokia var for ikke lenge siden Finlands desidert mest verdifulle selskap, med en børsverdi som i 2007 lå på 110 milliarder euro. I dag er børsverdien på 15,3 milliarder euro. Omsetningen i første kvartal endte på 7,4 milliarder euro, mot 10,4 milliarder for samme periode året før.

Les flere nyheter om Nokia:

(Kilde: børsmelding)

annonse