Tek.no

Nyhet

Ikke åpne denne e-posten!

Svindlere utgir seg for å være DNB og prøver å infiltrere PC-en din.

Skjermdump/Montasje
28 Sept 2012 14:52

[NA24.no]: Innbokser over hele landet har blitt pepret av e-poster fra svindlere som utgir seg for å være DNB kundesenter eller DNB sikkerhetstjeneste.

Svindelforsøkene ber deg klikke på en lenke for å vertifisere en gjennomført betaling eller gjøre deg kjent med endringer i DNBs sikkerhetspolitikk.

- Dette er et svindelforsøk, nærmere bestemt et forsøk på «phishing». Avsenderadressen er manipulert, og den reelle avsender er en nettkriminell som forsøker å infiltrere PC-en din for å tappe den for informasjon eller adgangskoder. Den kriminelle sender trolig denne eposten til mange millioner eposter bare i løpet av denne uken, og han trenger bare at noen få av mottakerne blir lurt for å sikre seg et godt utbytte. Phishing-forsøk foregår nærmest daglig, men sjelden i et slikt omfang vi har sett denne uken, advarer markeds- og kommunikasjonsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel.

På DNB sin hjemmeside advarer de om at det har kommet både e-poster og SMS fra svindlerne som utgir seg for å være DNB.

- Dette er ren svindel og et forsøk på å installere virus på maskinen din. DNB vil aldri be deg oppgi informasjon som dette via e-post, står det på hjemmesiden.

Les også
5 e-post-uvaner du bør slutte med
Les også
Norske banker er nede for telling
Les også
Slik skal nettjenester se om du er et menneske
Les også
EU planlegger storoffensiv mot Apple
Les også
Nytt kritisk Java-hull funnet
Les også
Piratjeger-virus låser alle filene på maskinen din
Les også
Torrent-nedlastning blir overvåket
annonse

Les også